Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] KQo NL2

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
250 Wyświetlenia
mariuszl2
PokerStrategist

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BU$2.03:///////;SB$1.02:///////;BB$1.97:///////;MP2$3.90:///////;MP3$1.36:///////;CO (Hero)$2.23:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with K:c, Q:h.
MP2 folds, MP3 calls $0.02, Hero raises to $0.08, 3 folds, MP3 calls $0.06.

Flop: ($0.19) A:s, 4:d, Q:c (2 players)
MP3 checks, Hero bets $0.16, MP3 raises to $0.32, Hero calls $0.16.

Turn: ($0.83) 6:c (2 players)
MP3 checks, Hero bets $1.83(All-In), MP3 calls $0.96(All-In).

River: ($3.62) A:c (2 players)

Final Pot: $3.62.

Results follow:

Hero shows two pairs, aces and queens(Kc Qh).
MP3 shows two pairs, aces and queens(7c Qd).

Hero wins with two pairs, aces and queens(Kc Qh).

Koles mial staty 65/4 wiec jego range jest bardzo szeroki. Wczesniej 3 rozdania po cbecie na flopie od razu pasowal, tym razem dal insta raise. Mialem przeczucie, ze tym razem po prostu nie chcial sie dac znow urobic, nie obstawialem go na asa( w sumie nie wiem czemu)
Na turnie moje zagranie wydaje mi sie glupie bo pojawil sie draw do koloru, co moglo mu dac jakies outy a ja chcialem zmusic go po prostu do spasowania. All in byl wiec chyba nie potrzebny.

Mam pytanie jeszcze jedno: ludzi grajacych niepelnym stackiem na stolikach o max 100BB traktuje z gory jako donkow, czy slusznie?

4 odpowiedzi

stary zapamietaj duze pule mocne rece
srednie pule - srednie rece
male pule - weak hand

flop: ja gram tutaj check back mam showdown value nie chce budowac duzej puli

twoje bet/c jest okej bo jest to minrasie, ale...

turn: :facepalm: - nie wiem co ty tutaj wyprawiasz... to jest 100% check back dla kontrolii puli

River: na taki river to jest na wiekszosc betow call.

Mam pytanie jeszcze jedno: ludzi grajacych niepelnym stackiem na stolikach o max 100BB traktuje z gory jako donkow, czy slusznie?

Zmien stacka na 75bb i zobacz czy ci sie skill zmieni :D

A tak na powaznie, to nie ma takiej zasady, chociaz rzeczywiscie wieksze prawdopodobienstwo, ze spotkasz fisha na 60bb niz na 100.
Ale uwazalbym na short-stackow, bo niektorzy graja swoja strategia i trzeba ich odroznic od normalnych fishy, bo oni na pewno nie beda ci dawali akcji ze slabymi handami.

imgoingtomirage
PokerStrategist

Fold na raise na flopie. Nie ma co się pakować z drugą parą w takim rozdaniu. Takie CS uwielbiają grać każde Ax. Po za tym nie sądzę by cokolwiek gorszego Cię raisowało na flopie.

toony122
Oldschool Grinder

Witam

Mały stack = zazwyczaj słaby gracz
Limp PF = słaby gracz

Ja bym to rozegrał troszkę inaczej - na flopie zagrałbym check / back. Tutaj sytuacja jest taka, że ciężko dostać call od gorszej ręki, nie ma potrzeby chronić. Więc check flop i potem rozgrywamy to na kolejnych streetach, dajemy mu szansę na blef czy zlapanie jakiś śmieci z którymi nie bedzie chciał odpuścić.

Tak jak zagrane to fold do tego min raise. Ten mały stack i limp na pf zwykle oznaczaja słabego gracza , ale czesto też pasywnego i tutaj rzadko będziesz na prowadzeniu, szczególnie, że na flopie nie ma prawie żadnych drawów z którymi mógłby semi blefować.

Na turnie all-in nie ma sensu, zazwyczaj sprawdzaja cie wszystkie Ax , gorsze ręce pasuja.

Tutaj trafiłeś na kompletnego fisha który rozegrał to bez sensu, ale w long runie przeciwko innym graczom będziesz tracił na takim rozegraniu.

pozdrawiam
Toony