Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] K7 nl2

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
214 Wyświetlenia
michal765
PokerStrategist

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Play hand

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]BB (Hero)$2.50:///////;UTG1$2.00:///////;UTG2$0.70:///////;MP1$0.65:///////;MP2$1.95:///////;MP3$2.03:///////;CO$0.60:///////;BU$1.52:///////;SB$2.27:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with K:s, 7:c.
UTG1 calls $0.02, UTG2 calls $0.02, 4 folds, BU calls $0.02, SB folds, Hero checks.

Flop: ($0.09) T:s, K:d, J:s (4 players)
Hero bets $0.06, UTG1 calls $0.06, UTG2 folds, BU folds.

Turn: ($0.21) 7:d (2 players)
Hero bets $0.14, UTG1 calls $0.14.

River: ($0.49) 5:s (2 players)
Hero checks, UTG1 bets $1.78, Hero calls $1.78.

Final Pot: $4.05.

Results follow:

UTG1 shows a pair of jacks(Jd Ad).
Hero shows two pairs, kings and sevens(Ks 7c).

Hero wins with two pairs, kings and sevens(Ks 7c).

preflop - 3 limperów, słaba ręka, check
flop - mam overpair, nie podbije to będe musiał zrzucić przy podbiciu albo dam dobrać limperom na turnie, więc raise
turn - 2 pary, kontynuuje agresje, bet mógłby być 0,01-0,02 wyższy
river - skompletował sie draw do koloru, check call. Spodziewałem się podbicia w okolicach 0,40. Teraz w zasadzie nie wiem dlaczego zrobiłem call. Jego staty to vpip13/pr0/ag1/hands24. Przede wszystkim utkwiło mi w pamięci, że na micro takie all iny zwykle oznaczają słabość. Teraz analizując rękę, to po turnie gdyby zbierał do koloru, to po moim becie powinien się złożyć. Chociaż z drugiej strony to są micro i mnóstwo tu fishy callujących do końca...

2 odpowiedzi
deq69
Oldschool Grinder

witam\

na river bijesz tylko praktycznie bluff więc ja bym spokojnie się złozył na ten jego push
pozdrawiam

Thorek
Oldschool Grinder

Witaj.

Na preflopie słusznie korzystasz z freeplay. Na flopie łapie TP bez kickera, ale czy jest to wymarzona dla ciebie sytuacja? Oczywiście nie, bo w zlimpowanej puli taka ręka jest niewiele warta. Jeśli cię coś sprawdzi, to w większości lepszego. Ja bym to bez żali check/foldował. As played na turnie po złapaniu drugiej pary ja tutaj jak najbardziej widzę value bet. Na riverze check jest ok, ale na ten push musisz się złożyć. Tak naprawdę nawet na normalny bet bym się tutaj złożył, bo nie widzę zbyt wielu kart, które grały call flop, call turn i które bijesz na riverze, tym bardziej że villain to prawie unk. Call na ten push był błędem. Czasami to będzie trash, ale generalnie ludzie na tych stawkach lubią w ten sposób value betować z monsterami.

Pozdrawiam.