Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KQo nl10 zoom sh

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
645 Wyświetlenia

Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.10 BB (6 handed) - Full Tilt Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

CO ($25.42)
Button ($5.90)
Hero (SB) ($12.24)
BB ($10.96)
UTG ($8.94)
MP ($10.01)

Preflop: Hero is SB with K, Q
3 folds, Button raises to $0.30, Hero calls $0.25, 1 fold

Flop: ($0.70) A, 6, K (2 players)
Hero checks, Button bets $0.42, Hero calls $0.42

Turn: ($1.54) 3 (2 players)
Hero checks, Button checks

River: ($1.54) 10 (2 players)
Hero checks, Button bets $0.92, Hero calls $0.92

Total pot: $3.38 | Rake: $0.16

Jedyne info jakie mam o graczu to to, że nie uzupełnia stacka.
PF: nie chciałem 3betować by nie musieć zrzucać ręki do jego ewentualnego 4betu. F: standardowy call, nie widzę tu opcji grania inaczej vs unk na takim boardzie T: zakładam, że gram x/c i decide na R R: Dyszka ratuje jedynie JQ, które mogło trafić, nie widzę tu value w betowaniu bo z gorszych rąk mogłyby sprawdzić mnie jedynie słabsze Kx i ewentualnie T która trafiła chociaż i tak mógłby jej nie sprawdzać, tak więc decyduje się na x dając mu szanse na blefowanie zakładając, że będę callował większość jego betów.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
leszczu7
Poker Player

Dla mnie tu jest fold na preflopie, lub na upartego na flopie

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

To miło, że komentujesz, ale jeśli już to robisz to miło by było gdybyś wytłumaczył dlaczego zrzucasz KQ vs potencjalny fish preflop lub na flopie mając middlepair z top kickerem?

Odpowiedz
Cytat
kachol85
PokerStrategist

linia b/x/b nie tak często jest znowu blefem. Nie wiem jaki dajesz mu zakres, ale z doświadczenie przypuszczam, że na nl10 to jest prawie zawsze fold river. Myślę, że jak nie betuje turna, to przeważnie podda blefy, a zabetuje crapowate Ax, oraz QJ i jakieś złapane 2pairsy. No może Kx czasami też.

Odpowiedz
Cytat
leszczu7
Poker Player

uważam to za decyzje EV-
domyślam się (być może się mylę) że gdybyś trafił board Qxx/Kxx dążyłbyś do stackoffa z bardzo spolaryzowanym zakresem a nie wydaje mi się to EV+ zważywszy że nie jest on jakimś mega shortem ma ponad pół BI. Dlatego wydaje mi się że jest to pakowanie się w problematyczny spot jeszcze bez pozycji,
Co do flopa, to jaki masz plan na grę tej ręki przy jego tendencyjnym 2nd barrel?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

@kachol85
Zazwyczaj w takim spocie przy lini b/c/b też będę odpuszczał obstawiając go na to o czym wspomniałeś, aczkolwiek tu gram vs potencjalny fish i myślę, że może tu grać z dosyć szerokim zakresem i czasem blefować. Na call na R potrzebuje ok.27% dając mu taki zakres: TT, AJs-A7s, A4s-A2s, K7s+, K5s-K4s, K2s, QTs+, JTs, AJo-A7o, A5o-A4o, A2o, K7o+, K5o-K4o, K2o, QTo+, JTo mam ok. 41%

Stół: A♦K♦6♠ 3♥ T♠
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    59.18%   57.65%    1.53% { TT, AJs-A7s, A4s-A2s, K7s+, K5s-K4s, K2s, QTs+, JTs, AJo-A7o, A5o-A4o, A2o, K7o+, K5o-K4o, K2o, QTo+, JTo }
MP3    40.82%   39.29%    1.53% { KsQh }

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

@leszczu7
Oczywiście, że gdybym trafił board Kxxxx lub Qxxxx to dążyłby do stackoffa vs potencjalny fish chyba, że wykazałby naprawdę dużą agresję, która mogłaby sugerować, że ma naprawdę mocno. Sporo zależy też od reszty kart.
Zależy o jakiej wielkości beta mówimy. Jeśli uderza sporo to folduję, ale może się zdarzyć, że dostanę całkiem dobre oddsy na sprawdzenie i jego drugiego barrela tak więc na T: x/f lub x/c.
Moim zdaniem jeśli nie rozgrywasz takiej ręki PF vs potencjalny fish lub trafiając middlepair z top kickerem na flopie pasujesz to do jego beta za trochę więcej niż 50%pota to jest to spory leak i to właśnie foldowanie jest EV-. Po pierwsze może grać bardzo szerokim zakresem, a biorąc pod uwagę to, że stealuje z BTN jego zakres jeszcze bardziej się poszerza, tak więc zdecydowanie PF jesteśmy na świetnej pozycji (nawet bez pozycji)

Odpowiedz
Cytat
uche18
Oldschool Grinder

Czesc

Problemem tutaj jest brak info o jego rangeu i tym jak zachowuje sie po flopie. Maszt tu tak naprawde zgadywanke ale nie za bardzo widze go betujacego na R ze slabymi Kx, Tx bo po co? Z tymi rekami ma SD value wiec nie musi bluffowac bo co lepszego wyrzuci?, a ciezko tez aby sprawdzily go slabsze rece dlatego z nimi dla mnie gra xb. Linia b/xb/b jest rzadko bluffem i jesli juz chcesz aby mogl sprawdzic z Kx czy Tx to duzo lepiej zagrac niski bet (ponizej polowy pota) na R, ktory przy okazji bedzie blockbetem. Tutaj zakladanie, ze to na pewno fish, ze ma szeroki range, ze bedzie bluffowal na R jest bledne bo nie wiadomo nawet czy to fish.

Odpowiedz
Cytat