Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQo nl10 zoom sh

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
787 Wyświetlenia

Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.10 BB (6 handed) - Full Tilt Converter Tool from http://flopturnriver.com/

UTG ($16.93)
MP ($11.51)
CO ($23.16)
Hero (Button) ($21.76)
SB ($17.38)
BB ($11)

Preflop: Hero is Button with A, Q
3 folds, Hero raises to $0.20, 1 fold, BB raises to $0.80, Hero calls $0.60

Flop: ($1.65) 4, 7, Q (2 players)
BB bets $1.65, Hero raises to $4, BB raises to $10.20 (All-In), Hero calls $6.20

Turn: ($22.05) 9 (2 players, 1 all-in)

River: ($22.05) 5 (2 players, 1 all-in)

Total pot: $22.05 | Rake: $1.10

Gracz rysuje się na całkiem niezłego rega mam na niego 510h 21/19/14(z BB) dosyć agresywny na flopie. Mieliśmy ze sobą trochę dynamiki w trakcie tej sesji sporo light 3 i 4 betów zwłaszcza na btn/sb/bb.

PF: Myślę, że w tej sytuacji zarówno call jak i raise jest w porządku. Nie chciałem być w trudnej sytuacji gdyby wrzucił stacka pf, a vs jego 3bet range jestem w dobrej sytuacji tak więc calluje by zobaczyć flopa z założeniem, że sprawdzam co najmniej jednego cbeta. F: Koleś zagrywa za pota czego wcześniej u niego nie widziałem, w tym momencie wykluczam u niego AA,KK,QQ,77 z którymi raczej by nie grał w ten sposób. Nie jestem pewien czego mogę się spodziewać po tym zagraniu bo Q raczej też nie gra w ten sposób. Uważam że, jestem w tym miejscu z przodu, jeśli sprawdzę jego potsize beta to nie spodziewam się by kontynuował tak więc decyduje się na reraise dając mu szansę na blefowanie.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
leszczu7
Poker Player

nie rozumiem za bardzo, uważasz go za rega, gość cię 3betuje pre bez pozycji, cbetuje pot size, nie przestraszył się twojego raise'a a ty callujesz 3bet?
Czego się spodziewasz że co on ci jest w stanie pokazać? KQ? JJ?
jak dla mnie bez sensu zagrałeś na flopie co najwyżej call, a jak raise to fold to 3bet

Odpowiedz
Cytat
kachol85
PokerStrategist

Jeżeli Twoje założenia są dobre (wg mnie nie), to granie raise dla uproszczenia sobie spota nie ma sensu. Wg mnie efekt jaki otrzymasz to będą foldy od słabszych rąk, a akcja od lepszych. Jedyne ręce, które liczysz, że wrzuci na Ciebie to flushdrawy, z 6 combo patrząc optymistycznie, a tak to izolujesz się wg mnie bardzo często na AQ+. Masz idealny spot na call flop i decide turn/river.

Do tego poza masz tylko 9 złych kart na turnie. 3/4 czasu będziesz mógł dość komfortowo grać call/raise na turnie, zatrzymując przy okazji jego ewentualne blefy

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Czy twoim zdaniem AA,KK,QQ,77 (jedyne lepsze ręce w tym spocie) grają w ten sposób na flopie ?

Odpowiedz
Cytat
uche18
Oldschool Grinder

Czesc

PF call IP jest ok. Na F jednak dalej masz tylko call. Dlaczego niby QQ+ czy 77, 44 maja nie grac w ten sposob na F? Gosc gra OOP ty zagrywasz mu raise i jest sprawa prosta. Jesli bluffujesz to juz nie zaplacisz, a jesli masz nawet FD to oplaca ci sie callowac dlatego te rece spokojnie moze grac w ten sposob. Na F grajac raise F sam zalozyles sobie petle na szyje i nie widze slabszych rak grajacych w ten sposob.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Do każdego innego gracza też bym to callował, ale akurat z nim miałem trochę akcji w tej sesji i myślałem, że może tu spazzować.
Załóżmy jednak, że calluje, a na T dostaję kolejnego beta w okolicy pota lub x/r, co grasz w takiej sytuacji ?

Odpowiedz
Cytat
leszczu7
Poker Player

to i tak bym uciekał z tego rozdania bo maks co możesz wyciągnać z tego zasięgu to split a na 90% jesteś z tyłu, nie doszukiwałbym się tu blefów

Odpowiedz
Cytat
kachol85
PokerStrategist

Jak grasz C i na turnie dostajesz kolejny bet w okolicy pota, a karta jest blankiem, to jak założyłeś, że może grać tak z bluffami masz najprostszy call na świecie lub raise all-in (nie policzyłem ile wam zostanie back). Jak on gra x i decydujesz się na bet to na jego jam gram fold, bo ta linia to jest zawsze nuts (wymyślili sobie, że ona wygląda na blef, ale jeszcze nie spotkałem rega, który tak zagrał z blefem). Jak karta uzupełnia flusha, to folduje i next hand.

Odpowiedz
Cytat