Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

kk.

7 Posty
6 Użytkownicy
2 Reakcje
573 Wyświetlenia
Pavluchenko

flop wysoki sazing od Qx,Jx,SD,
turn x nie widzę value blokuję Kx
river blank x A hamuje akcje
gracie podobnie?

Spoiler

K♠:J♠:

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
allinntopsad

jeżeli on ci nie daje akcji na river w 3 bet pocie oop gdzie spada A no to trochę ciężko aby cokolwiek słabego cię sprawdziło , 0.6 $ bym uderzył od pocketów 88-TT ,Qx,jX

Odpowiedz
Cytat
sh2ckal

Wydaje mi się, że preflop możesz dać większy bet

Odpowiedz
Cytat
venatici

Napisane przez sh2ckal
Wydaje mi się, że preflop możesz dać większy bet

4x to za mało?
vs fish, na którego mam reada, że sprawdza często 3bety można wyżej, ale 4x vs reg / unk to już jest dużo.

As played chyba gram tak samo. Co robisz vs bet na river?

Odpowiedz
Cytat
xbibol

Określiłeś, że na flop dostajesz call od Jx, Qx i straight draws, hmm... jakich SD się spodziewasz?
Nie podałeś żadnych info o przeciwniku, może nie miałeś - ale mogłoby to być kluczowe, bo innych rąk spodziewam się, że call'ują 3b u fisha lub gracza Loose, a inne u NIT'a/TAG'a.

Jakie mogą być drawy: AK(blokujesz), KT(blokujesz), AT, JT, T9 ??? A ile z tych drawów przeciwnik call'uje do 3b? Tu dużo zależy od rywala, co to za gracz.

MP3 26.59% 26.42% 0.17% QQ-77, AQs-ATs, KJs+, QJs, JTs, T9s, 98s, AQo-AJo, KQo
CO 73.41% 73.24% 0.17% KhKc

Na takim flopie, to chyba bardziej oczekiwałbym call'a od AQ, AJ, setów(bo board dość such i nie ma powodu do rais'u), KQ, KJ, QJ, JT, z pocketów chyba tylko TT, chyba że przeciwnik to CS, który nawet z niskimi pocketami nie będzie umiał się pożegnać. Ale pamiętajmy, że to jest 3bet pot.

Na turn check jest dobry, bo mało zostaje słabszych rąk:
MP3 69.47% 68.49% 0.98% JJ, 77, AQs-ATs, KJs+, QJs, AQo-AJo, KQo
CO 30.53% 29.55% 0.98% KhKc

River, to blank i można się zastanowić nad jakimś thin value betem, bo wydaje mi się, że po checkback'u na Turn z twojej strony, widać że ten A jest dla ciebie scarry, więc przeciwnik (jeśli myśli) powinien sam betować sety, dwie pary i AK oraz te KT(czyli straight), żeby dostać jeszcze jakieś value. Jeśli czeka, to spodziewałbym się mimo wszystko słabszych rąk. Oczywiście stackować bym się tu nie chciał, ale 1/3 - 1/4 pot size bet, chyba byłby ok.

Oczywiście cały ten wywód może być z d.py, bo nie mamy info o przeciwniku. Może masz z tym przeciwnikiem jakąś historię i widział, że potrafisz agresywnie grać i może w ten sposób trapuje, kto wie...

Odpowiedz
Cytat
lenrok1999

na river uderzyl bym mniejszy bet np 30 % bo koles i tak bedzie probowal lapac tu ewentualne blefy ktore nie trafily drawa majac Qx lub Jx

Odpowiedz
Cytat
xbibol

@lenrok1999 - czy w 3bet pot spodziewasz się wielu draw'ów u Hero i jakie to mogą być? Zwłaszcza te nietrafione.

Odpowiedz
Cytat