Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Kk

11 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
321 Wyświetlenia
StraightGinn

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($50.75)
BB ($17.48)
Hero ($59.90)
UTG+1 ($50)
CO ($56.15)
BTN ($50.84)

Dealt to Hero K♥ K♠

Hero raises to $2, UTG+1 calls $2, CO calls $2, fold, SB calls $1.75, fold

FLOP ($8.50) K♣ 3♠ 5♥

SB checks, Hero checks, UTG+1 checks, CO bets $4.04, SB folds, Hero calls $4.04, UTG+1 folds

TURN ($16.58) K♣ 3♠ 5♥ 6♠

Hero bets $11.50, CO calls $11.50

RIVER ($39.58) K♣ 3♠ 5♥ 6♠ 4♣

CO bets $38.61 (AI), Hero ???

45 / 18 / 1.5 / 35 (162)
notka:
RIVER betpot A-high (fd complete)

10 odpowiedzi
Rafaello18

Myslę że powinnieś betować na flopie nie masz pozycji masz za duzo osób na flopie. Co być zrobił jakby wszyscy przezczekali i na turnie spadła ta 6? Dałbyś bet i byś został przebity! Mysiałbyś sprawdzić i padła by ta 4. Po drugie nie wydaje ci się dziwne że grasz check/call na flopie gracz myślący raczej to zauważy. Fishe nie :f_biggrin: . I na turnie nagle taki donk. Na river niestety fold _cry:

mik1984

bet na flopie, ewentualnie checkraise. Musisz wyjść z flopa z inicjatywą, żeby nie musieć donkować turna. Wiem, że bałeś się instant folda od wszystkich, bo trafiłeś mocną rękę, na flopie na którym będzie ci trudno wyciągnąć z niej value, ale niestety tak trzeba, bo lepiej nie wyciągnąć value, niż dawać za darmo karty i zostać prześcigniętym.

Poza tym coś tu jest nie tak w opisie tej ręki. Przeciwnik miał na ciebie pozycję na riverze, więc musiałeś zagrać najpierw check. Dlaczego to nie jest wyświetlone w opisie ręki? To jest ważne w tym przypadku, bo na river mogłeś zastosować front push'a, na to twoja ręka była jeszcze dobra wykorzystując "przepaść Slanskiego"- tzn żeby zagrać pusha wystarczy słabsza ręka niż ta, z którą można tego pusha sprawdzić.. i z racji tego twoja ręka była za słaba, żeby pusha sprawdzić po tym jak oddałeś inicjatywę.

StraightGinn Autor wątku
StraightGinn

Tak, konwerter musiał zgubić, na river był check z mojej strony.

mik1984

StraightGinn napisał
Tak, konwerter musiał zgubić, na river był check z mojej strony.

Dodaj go ręcznie, bo to dużo zmienia.

Paszczi01

Nie rozumiem w czym problem z tym river...
gramy przeciwko donkowi (45/18)
zagral donk bet 1/2 flop
callnal na turn 2/3 pota
i zrobil allin river,
a masz notke o nim ze zpowietrzem robil kiedys pot beta na river...
masz top seta
bije cie tutaj 7x 2x
Znaczy spodziewasz sie ze przeciwnik tutaj zagral donk bet/call/ z backdoor str8 drawem? lub jakims gutshotem?
Jak dla mnie przeciwnik jesli mam mocna reke to ma nizszego seta, lub biorac pod uwage notke i staty fisha bluffuje z powietrzem przy scary boardzie...

PS. c betowalbym na flopie...

StraightGinn Autor wątku
StraightGinn

Paszczi01 napisał
Nie rozumiem w czym problem z tym river...
Znaczy spodziewasz sie ze przeciwnik tutaj zagral donk bet/call/ z backdoor str8 drawem? lub jakims gutshotem?

Owszem tak rozegrał gutshota i oddałem mu stacka callując na river ;)

kozak567

skopales to na flopie :D a jak tak zagrales to juz mogles grac na turnie c/r chyba zeby zagral cbehind to wtedy izi bet/fold na river

Marg0z

Wg mnie ten check/call flop jest ok bo tak naprawdę jak betujemy z utg i na flopie dajemy c-beta w 4 osobowej puli to kazdy wie ze mamy silna rękę . A flop jest naprawdę suchutki. DajMy szanse złapać im 2 pary albo niższe sety :) turn ok bo trzeba zacząć budować pulę. A rivera snap calluja tym bardziej ze jest to fish i masz jeszcze na niego taka notkę. Moze mieć każdego nizszego seta i prze różne 2 pary . Takie moje zdanie. Oczywiście bet flop nigdy nie będzie błędem ale mysle ze zyskamy mniej value

hellYeahEnT

<oueeee>

ja gram normalny cbet flop jak zawsze, a na river call przy takiej notce, widac ze kolo lubi prezentowac trafiony draw a tutaj doszedl jakis raner raner