Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kk

11 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
254 Wyświetlenia
holirion
PokerStrategist

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

€0.15/€0.3 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP3€29.55:///////;CO€42.45:///////;BU (Hero)€30.00:///////;SB€30.00:///////;BB€25.39:///////;MP2€18.69:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with K:s, K:h.
2 folds, CO raises to €1.20, Hero calls €1.20, 2 folds, BB folds.

Flop: (€2.85) K:c, J:d, T:c (2 players)
CO bets €1.80, Hero calls €1.80.

Turn: (€6.45) 2:h (2 players)
CO checks, Hero bets €4.80, CO raises to €9.60, Hero raises to €27.00, CO calls €17.40.

River: (€60.45) 8:h (2 players)

Final Pot: €60.45.

Results follow:

CO shows a straight, king high(Qc 9h).
Hero shows three of a kind, kings(Ks Kh).

CO wins with a straight, king high(Qc 9h).

staty przeciwnika to VPIP47 PFR19 flopCbet100 Flopfold50

Przeciwnik jest fiszem i gra jak gra.
Pytanie jest inne czy mając taką rękę i taki board moja gra będzie profitowa? On może tu mieć streeta ale równie dobrze może nie mieć nic.
A może w ogóle moje myslenie jest błędne.

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
boxer82
Oldschool Grinder

Dlaczego grasz tylko call preflop. Przeciwnik jest fishem więc ja gram 3-bet preflop bo:
chcę go miec tylko dla siebie (izolacja(
chcę budowąc pule preflop

Na flopie bije cie AQ Q9 na które masz jeszcze 10 outów a on w dodatku ma słabsze układy AA, AK KJ KQ KJ KT A :club: J :club: A :club: X :club: (jezeli gra agresywnie drawy) JJ , TT + reće które graja bet /fold wiec ja w tym miejscu (skoro nie podbiłes preflop) gram raise / ship

Napisz na co go stawiasz na turnie , wrzuc to do equilaba i zobacz czy masz tam dochodowego shipa 9nie wiem jak gra turn)

Obojetnie czy na T masz ship czy fold uwazam że źle zagrałeś na preflopie i tam straciłes kase

Odpowiedz
Cytat
dretsim
Oldschool Grinder

Trochę zmasakrowales ta rękę:

1) nie 3betujac tego pre vs taka ryba,

2) trzymając się swojego chytrego planu i dalej just callujac jego cbet na tak super mokrym boardzie.

Na T po tym co pograłeś wcześniej nie da sie zrobić juz nic innego licząc, ze stackuje Ci draw, 2pairs, gorsze sety.

Odpowiedz
Cytat
elbudowiec
PokerStrategist

co to jest za room?

Odpowiedz
Cytat
holirion Autor wątku
holirion
PokerStrategist

To pokerstars.fr

Dzięki za komentarze.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

czesc

turbo 3bet pre! po co flatowac KK skoro masz tam ogromne value w 3betowaniu? on da CI akcje z masa gorszych rak wiec 3bet pre

asplayed
raise flop bo on na tym boardzie albo zahaczyl sie mocno albo ma jakies niskie pp ktore nie dadza Ci value pozniej
ten board trafiaja wszystkie broadwaye wiec mega czesto on bedzie kontynuowal vs Twoj raise

tak wiec ponownie blad na pre a asplayed raise flop i chcesz tutaj stackowac topseta na fisza

pozdro

Odpowiedz
Cytat

Błąd pf potem to już tragicznie leci, ewentualnie raise/fold flopa jak to jest mega fish i otwiera za 1,2 to spokojnie to 4$ podbijam jak ma sprawdzić to i tak sprawdzi a mamy duzo łatwiejsze decyzje.

Odpowiedz
Cytat
boxer82
Oldschool Grinder

Napisane przez blelol
(...)ewentualnie raise/fold flopa (...)

Dlaczego raise fold ?

Odpowiedz
Cytat

bo nie dostaniemy akcji od gorszej ręki jak gramy na tym flopie raise to nawet sety powinny pasować. On ma tutaj mega dobry range na tym flopie pewnie jakieś monster drawy albo już gotowego strita + fd tylko te rece według mnie dadzą reraise. a wszstkie inne wyrzuci. A jakieś eguity na fulla jeszcze zostaje w przypadku calla. A call flopa może oznaczać jakieś niegotowy monsterdraw. Tak czy inaczej na turnie już mamy easy fold po grze na turnie 90% daje że ma strita z AQ. donki prawie nigdy nie graja c/r na turnie dla blefu albo dla semi blefu 100% czasu jest tam nuts albo najwyżej second nuts

Jest to strasznie zagrane PF a post flop jeszcze gorzej według mnie ofc.

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak
Oldschool Grinder

Ludzie na takich boardach 2 par nie pasują, więc nie widzę raise/folda z topsetem :f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat

może i się zestackuje z czymś gorszym. :D Ale bez 3 betu pf to potem tak sie gra dupiato. Zgadywanki etc. 3 bet - stack off pf albo 3 bet stack off post i po sprawie. Ja bym nie stackował.

Odpowiedz
Cytat