Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

As karo i król pik

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
395 Wyświetlenia
driver911
Oldschool Grinder

PokerStars - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

Hero (UTG): $10.40
MP: $10.51 9/0 11h
CO: $11.48 31/14 37h
BTN: $10.20
SB: $10.05 13/11 35h
BB: $9.43 19/19 37h

SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has K♠ A♦

Hero raises to $0.40, MP calls $0.40, CO calls $0.40, fold, SB calls $0.35, BB calls $0.30

Flop: ($2.00, 5 players) K♣ 3♥ 4♠
SB checks, BB checks, Hero bets $1.10, MP raises to $3.30, fold, fold, fold, fold

teraz myślę, że najlepszym zagraniem jest tutaj x/f, chyba że zabetował by słaby gracz z CO który grał agresywnie postflop.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
elbudowiec
PokerStrategist

jeżeli chcesz tutaj grać x/f z AK to z jakim rangem chcesz cb?

Odpowiedz
Cytat
boxer82
Oldschool Grinder

Dlaczego uwazasz że najlepsze jest x/f po trafiniu swojego outa? To idąc tym tropem moze lepiej grac fold preflop?

A splayed gram c-bet/ call a dalej gram WA/WB bije cię 33 , 44 , mysle że z KK grałby 3-bet pre. Flop jest suchy i nie ma kart których sie boisz

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

yo

tak jak poprzednicy napisali, c/f jest zbyt weak bo czesto masz best hand i nie mozesz obawiac sie tego, ze zawsze dostaniesz raise
w momencie gdy Cie przebija ja jednak to folduje bo ciezko nam bedzie tutaj na unka zagrac calldown a w jego rangu flatowania na MP na pewno sa wszelkie pp + nie spodziewam sie, ze w 5way pocie dostaniemy kiedykolwiek blefraise czy tez zobaczymy overplay z Kx tym bardzie na tak suchym flopie

pozdro

Odpowiedz
Cytat
driver911 Autor wątku
driver911
Oldschool Grinder

spoko. co w takim razie robimy jak dostajemy call od MP i spada na turnie totalny blank jak np. 8 diamond. betujemy dalej? bo dla mnie ta ręka to jest totalny mindfuck gdzie znajduje się w 5 way pocie i mimo suchego boardu czasem wolę odpuścić zainwestowane wcześniej 3-4bb niż cbetować, barrelować i budować dużą pulę mimo TPTK w 5 way pocie na suchym boardzie, gdzie ludzie na nl10 mało foldują i mogę dostać calle od większości PP, czy jakiś dziwnych A5 i innych rzeczy. teoretycznie jest to dla nas dobre, problem jest taki, że na turnie moim zdaniem prawie nigdy nie wiadomo co robić, nawet gdy dostajemy jeden call. mi osobiście nie widzi się inwestowanie sporo pieniędzy do puli gdzie od początku do końca tak naprawdę nie wiem na czym stoję, a uważam że na tym limicie czasem lepiej odpuścić takiego spota i szukać lepszych okazji niż walczyć w wariancyjnych spotach.

Odpowiedz
Cytat

Jesteś w multi cbet według mnie nie jest najlepszy masz tptk można zagrać x/c ludzie czesto z późnych pozycji kradną w multi pocie bo jest mega feq.

można grać cbet/fold albo x/c, na turnie c/r albo poddać c/r na turnie wygląda mega mocno w multiway w multi ta ręka to jest bluff catcher i value w raisowaniu tutaj nie ma. Albo dochodzimy tanio do sd albo na turnie idzie blef. Wszystko zależy od graczy ofc

Ale nie masz historii i pewnie 0 notek więc gram x/c flop turn x/f no albo c/r turn to zależy :P MP narazie nic nie grał więc c/r raczej nie wchodzi w grę.

Odpowiedz
Cytat
driver911 Autor wątku
driver911
Oldschool Grinder

x/r turn to moim zdaniem nie ta ręka nie ten limit i nie ci przeciwnicy.
x/c F i x/f T uważam za stratę kasy, bo mało kto tutaj betnie flopa a potem odpuści dalsze betowanie.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

co jak dostaniesz call? gram dalej maly bet na turnie
dlaczego? bo wciaz mamy value od jakis Kx/2nd parek ktore nie foldna do beta 40% pota i jedynymi handami jakie nas przebija na turnie beda sety, zadne KJ czy KQ nie zagra raise + nie zagra nam beta vs check na river w wiekszosci przypadkow
ewentualnie zawsze mozna sie pokusic o malego blockbeta na ostatnim streecie

jesli grasz tutaj c/f z AK to grasz takze c/f z AA bo te rece nie roznia sie od siebie w tym spocie wiec jakie handy tutaj betujesz dla value? tylko 44? bo 33 przeciez nie bije ich toprangu (zakladam, ze nikt tutaj nie ma K3/K4/34

Odpowiedz
Cytat