Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KJo

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
193 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($10.45)
BB ($14.28)
UTG ($11.42)
UTG+1 ($13.68)
Hero ($10)
BTN ($9.83)

Dealt to Hero J♣ K♠

fold, fold, Hero raises to $0.25, BTN calls $0.25, fold, fold

FLOP ($0.65) 3♥ Q♥ T♠

Hero bets $0.25, BTN calls $0.25

TURN ($1.15) 3♥ Q♥ T♠ 8♦

Hero checks, BTN bets $0.80, Hero calls $0.80

RIVER ($2.75) 3♥ Q♥ T♠ 8♦ 8♥

Hero checks, BTN checks

Hero shows J♣ K♠
(Pre 46%, Flop 52.7%, Turn 31.8%)

BTN shows 7♠ 7♣
(Pre 54%, Flop 47.3%, Turn 68.2%)

BTN wins $2.57

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi

albo grasz 2nd barrel vs taki przeciwnik jesli wiesz ze zrzuca czesto na turnie, albo ch/f jesli wiesz ze to CS

poniewaz on tam sety [33/tt] musi raisowac na flopie, jesli tego nie robi to je ma bardzo rzadko

ch/c jest tu najgorszy bo nie masz oddsow na call, a nawet gdy trafisz to bez inicjatywy na river ciezko Ci bedzie zrealizowac Twoje equity [plus nie zawsze masz 8 czystych outow tutaj z uwagi na FD]

Odpowiedz
Cytat

co to za bet flop? gay bet= nie mam handa.

ja tutaj gram ja tutaj gram c-bet i c/f, bo jak by nie bylo masz tylko 6outs, a PP na normalny bet powinien wywalić na flopie.

Odpowiedz
Cytat
Lynx33
PokerStrategist

O ile nie miałeś jakiejś żywej anomalii co gra sporo 3betów na blindach albo nie otwierasz >40% z CO to nie widzę powodu by otwierać za 2,5bb. Na tych stawkach grałbym co najmniej 3-4bb z tej pozycji.

As played wyżej na flopie bo nie chcesz by to co najprawdopodobniej zrzucasz jednym betem (22-99) zagrało call 'bo ma dobre oddsy'. Jeśli operujemy na założeniu, że zrzucamy pary jednym betem i/lub gramy vs. pasywny oponent to nie zamierzam w tym spocie barrelować turna gram c/f albo jeśli oponent jest super pasywny i na to pozowli możesz zagrać jakiegoś malutkiego blokbeta bo nie możesz c/c dużego.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nie pamiętam dlaczego otworzyłem za 2.5bb ale był ku temu powód albo missclik zwykle otwieram za 4bb ale na niektórych graczy z nl10 otwieram 80% rangu za 2.5bb bo wiem, że prawie zawsze spasują po co palić kasę...

Czyli na F powinien być jakiś porządny bet taki za 50centów i by było spoko.

Odpowiedz
Cytat