Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

77

9 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
351 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($33.20)
BB ($12.68)
UTG ($11.24)
UTG+1 ($16.52)
CO ($4.88)
Hero ($10.72)

Dealt to Hero 7♥ 7♣

fold, fold, fold, Hero raises to $0.40, SB calls $0.35, BB raises to $1.30, Hero raises to $3.50, fold, fold

Hero shows 7♥ 7♣

Hero wins $3

W sumie to nie wiem czy można tak zagrać. Jeżeli nie to z jakimi rękoma mógł bym zagrać 4bet a z jakimi mógł bym sprawdzac jego 3b?

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi

mnie sie podoba, vs taki wariat [on to pewnie w tym spocie zrobi z anytwo] to lubilbym to nawet wystackowac bo wydaje mi sie ze czesciej bede po lepszej stronie flipa, plus jest sporo dead money

Odpowiedz
Cytat
sc00by
PokerStrategist

Any2 na pewno nie 3betuje. Pewnie ma blokery (QKA).
Jakaś historia z nim?
Na takiego typka gram ship TT+ AQo+
Nie bawię się w 4bet blufy.

Odpowiedz
Cytat
Lynx33
PokerStrategist

Lubię to. Generalnie najprostszym adjustmentem na takich wariatów jest granie 4bet/broke z rozszerzonym zakresem w stylu AQ+ 88+ czy nawet wszystkie pary jeśli antycypujemy jakieś fold equity. Jeśli nie miałeś zamiaru foldować na szip to lubię Twoje zagranie.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Lynx33
Lubię to. Generalnie najprostszym adjustmentem na takich wariatów jest granie 4bet/broke z rozszerzonym zakresem w stylu AQ+ 88+ czy nawet wszystkie pary jeśli antycypujemy jakieś fold equity. Jeśli nie miałeś zamiaru foldować na szip to lubię Twoje zagranie.

Pozdrawiam.

4b/fold z pp nigdy nie jest dobrym ,pomysłem. po złożeniu 25bb musimy callować nawet jak zakres przeciwnika to jj+,ak

problem pojawia się wtedy kiedy taki fish calluje 4b. co zrobisz na flop z a) jedną overcard b) dwiema overcards

chyba w obydwu przypadkach trzeba się i tak stackować.

Odpowiedz
Cytat
nickunknow
PokerStrategist

Może mi zarzucicie, że zarzucam pytaniami, ale ciekawi mnie to, więc...

Co powiecie o sizingu 4betu?
Z Ax / CRE możemy tutaj grać 4bet / fold?
Jaki villain powinien mieć fold do 4betu ( po racjonalnej próbce ), żeby light 4bet był opłacalny?

Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
marcin22x
Oldschool Grinder

oki 3 też by było nie wiem czy on by patrzył że chcesz go wciągnąć ale jak agresywny gracz to on myśli żeby zagrać 3bet i dalej fold na przebicie nie patrzy na rozmiar tak mi sie wydaje

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Historia z tym graczem jest taka, że gościu light 3b mnie z Ax i pokazywał to jeszcze w dodatku druga sprawa to kilka razy wrzucił stacka z takimi rękoma jak ATo , KJo i zagrałem 4bet bo miałem dosyć tego że on mnie z takim shitem 3b i nie ogarnia więc jak by zagrał mi tu crazy shova to ja spodziewam się u niego monsterów jak i równie dobrze AJo i myślę, że smiało można sprawdzać bo koleś był naprawdę dziwny.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez 3rn3st77
i zagrałem 4bet bo miałem dosyć tego że on mnie z takim shitem 3b

tutaj to mindset się kładnia.

z PP parami pamietaj jeżeli już 4b to zawsze 4b/call przeciwko QQ+ AK masz 35% a po 4b potrzebujesz jakichś 33%!!

A on na pewno wrzuca coś w stylu AT+ KJ+ 88+ a na ten range masz 43% czyli mega dochodową sytuacje.

Odpowiedz
Cytat