Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] KAs nl2

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
229 Wyświetlenia
MiroKey
PokerStrategist

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]CO$2.00:///////;BU$2.25:///////;SB (Hero)$1.98:///////;BB$6.25:///////;UTG2$2.00:///////;MP1$2.44:///////;MP2$2.03:///////;MP3$2.08:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with K:c, A:c.
4 folds, CO calls $0.02, BU folds, Hero raises to $0.10, BB raises to $0.36, CO folds, Hero ??.

Fold, call, 3-bet?
Nie wiem co mam myśleć o takich raise'ach: czy villain myśli, że ja chcę ukraść blindy i chce mnie wyblefować czy ma coś naprawdę mocnego? Czy po prostu za dużo myślę jak na te stawki?
Zazwyczaj z AK nie 3-betuje ale w takich 'podejrzanych' sytuacjach pozwalam sobie na call, jeśli na flop nic nie łapię to oczywisty fold na bet oponenta.
Proszę o wszelkie uwagi do ręki i z góry dziękuję.

1 odpowiedź
Thorek
Oldschool Grinder

Witaj.

Call do tego 3-beta jest najgorszą linią jaką możesz tutaj obrać. Callujesz pod grę fit or fold mając tragiczne oddsy, co jest oczywistym błędem, tym bardziej że twoje IO są kiepskie, gdyż jeśli już trafisz to cieżko będzie ci wyciagnąć value od gorszych rąk, a lepszym możesz łatwo się wypłacić. Jeśli wiesz, że przeciwnik szeroko broni blindów to 4-betujesz. Nie mając takich readów odpuszczasz rozdanie. Nie przywiązuj się tak bardzo do kart, bo to ma zgubny wpływ.

Pozdrawiam.