Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AQo nl5

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
221 Wyświetlenia
loco2f2f
PokerStrategist

Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.05 BB (7 handed) - Full Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP2 ($1.12)
CO ($10.12)
Button ($5)
Hero (SB) ($5.14)
BB ($5)
UTG ($6.75)
MP1 ($1.83)

Preflop: Hero is SB with Q, A
UTG bets $0.20, 4 folds, Hero calls $0.18, 1 fold

Flop: ($0.45) Q, 10, 4 (2 players)
Hero checks, UTG bets $0.25, Hero raises to $0.75, UTG raises to $1.90, Hero calls $1.15

Turn: ($4.25) J (2 players)
Hero checks, UTG checks

River: ($4.25) 4 (2 players)
Hero bets $3.04 (All-In), UTG calls $3.04

Total pot: $10.33 | Rake: $0.68

Results below:
Hero had Q, A (flush, Ace high).
UTG had 4, 4 (four of a kind, fours).
Outcome: UTG won $9.65

Przeciwnik to gracz, grający szeroko dość. W notatkach mialem wypisane ze 3betowal z 99 pf na srodkowej pozycji. Stąd tez moj call pf. No i dalej łapie TPTK. Re-raise na jego bet, zeby wiedziec chociaz gdzie jestem w rozdaniu. Turn daje mi Flush drawa + Gutshota. Jednak zagralem tutaj check/call dla kontroli puli. Zagrał check wiec wnioskowałem ze nie ma strita a tym bardziej flusha (koles ze tak powiem raczej w slow play sie nie bawi). Na river dostaje flusha. Jednak board sparowany zostal. Chwile myslalem nad tym. All in tutaj domyslam sie nie był najlepszym rozwiązaniem. Powinienem zagrać c/c tutaj? Bo bet za 2/3 puli to bezsens z takim stackiem.

1 odpowiedź
Thorek
Oldschool Grinder

Witaj.

Zagrałeś niestety fatalnie w tym rozdaniu. Call preflop bardzo mi się nie podoba, ponieważ AQ nie jest układem, który chcemy grać bez pozycji i bez inicjatywy. Ty nie masz nawet jednej z tych rzeczy, więc jesteś mocno ograniczony. Tym bardziej dziwi mnie twoja decyzja w perspektywie twoich readów na przeciwnika. Przecież skoro wiesz, że on grasz szeroko, to ty chcesz to 3-betować preflop, a nie callować. Preflop zagrany zatem bardzo słabo. Check/raise flop może być, ale call do 3-betu to jest mega błąd. Albo grasz tutaj stack off, który jest dla mnie zbyt optymistyczny, albo odpuszczasz rozdanie, do czego bym się składał. Call do 3-betu, który mocno commituje cię do puli jest pozbawiony sensu.

Pozdrawiam.