Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

JTo nl4

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
137 Wyświetlenia
marecky3
PokerStrategist

Party, $0.02/$0.04 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BB: $7.55 (188.8 bb)
SB: $4.02 (100.5 bb)
CO: $4.58 (114.5 bb)
Hero (MP): $7.80 (195 bb)
BTN: $4.84 (121 bb)
UTG: $3.88 (97 bb) VP/PFR3bet - 27/13/0

Preflop: Hero is MP with J T
UTG calls $0.04, Hero raises to $0.16, 2 folds, SB calls $0.14, BB folds, UTG calls $0.12

Flop: ($0.52) K 8 9 (3 players)
SB checks, UTG bets $0.25, Hero calls $0.25, SB folds

Turn: ($1.02) Q (2 players)
UTG checks, Hero bets $0.84, UTG calls $0.84

River: ($2.70) A (2 players)
UTG bets $1.12, Hero calls $1.12

Results:

Spoiler

$4.94 pot ($0.24 rake)
Final Board: K 8 9 Q A
Hero mucked J T and lost (-$2.37 net)
UTG showed 7 A and won $4.70 ($2.33 net)

Statystyki w miarę normalne jak na te stawki - nieco luźniejsze VPIP, normalne PF. Po call na PF, na flopie oceniałem go na KK, 88, 99 ewentualnie draw do do flush. AA, KK, DD, JJ zakładam, że na PF by 3betował (choć patrząc na jego 3bet statystyki może i nie :-)). U mnie po flopie miałem OESD, który zgrał się na turn i poprawił na river. Raczej trudne karty do zrzucenia :-)

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
kNoq001
PokerStrategist

hej

pf z tej pozycji nie musisz izolowac tej reki, czesto dostaniesz call od kogos z CO/BU + trafiajac TP i tak nie czujesz sie pewnie, na BU bym to spokojnie izolowal
na flopie call jest ok, nie ma co raisowac w 3way bo raczej foldequity tutaj nie generujemy a jakies equity trzymamy i mozemy callowac za ta cene
turn musimy betnac, nie chcemy widziec kolejnego czy T/J ktore zabija akcje
na river do tej ceny rowniez powinnismy sprawdzic bo ten As daje kilka kombinacji rak typu twopair ktore moze grac w ten sposob, oczywiscie flush tez czasami tam sie znajdzie ale jako, ze potrzebujemy 22.5% na call to spokojnie mozemy sprawdzic

pozdro

Odpowiedz
Cytat
marecky3 Autor wątku
marecky3
PokerStrategist

cześć,

czy call na PF nie spowoduje powiedzmy 5 graczy na flopie i wtedy również nawet TP nie będzie pewnym układem - aby uniknąć zbyt wielu graczy na flopie przy tej ręce izolowałem

na turn faktycznie mając w miarę mocny gotowy układ decyzja o podbiciu, z założeniem że bije tylko flush, który niestety już miał :-(

na river już mocny układ, dalej bity przez flush, ale lepszy od TP, 2 par i setów, które zakładałem w jego zakresie. Podbicie stosunkowo niewielkie wiec call. Ale pytanie czy przy podbiciu powiedzmy za 3/4 puli, mając max strita zrzucamy?

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

Napisane przez marecky3
cześć,

czy call na PF nie spowoduje powiedzmy 5 graczy na flopie i wtedy również nawet TP nie będzie pewnym układem - aby uniknąć zbyt wielu graczy na flopie przy tej ręce izolowałem
ja nie pisze aby to limpowac pf tylko foldowac, chodzi mi o to, ze izolacja z tej pozycji nie jest taka super bo sa gracze ktorzy maja na nas pozycje, opcji calla w ogole nie biore pod uwage bo sami wystawiamy sie na izolacje

na turn faktycznie mając w miarę mocny gotowy układ decyzja o podbiciu, z założeniem że bije tylko flush, który niestety już miał :-(
nie mozna bys result oriented, ma tam jednak sporo gorszych ukladow wiec betujemy dla value

na river już mocny układ, dalej bity przez flush, ale lepszy od TP, 2 par i setów, które zakładałem w jego zakresie. Podbicie stosunkowo niewielkie wiec call. Ale pytanie czy przy podbiciu powiedzmy za 3/4 puli, mając max strita zrzucamy?
ciezko tak generalizowac jednak uwazam, ze wystarczajaco czesto nam pokaze jakies dwie parki czy glupio zagranego seta aby to foldowac nawet do wyzszego beta

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat