Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

44 nl2

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
157 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]CO$1.60:///////;BU$1.05:///////;SB (Hero)$1.98:///////;BB$1.93:///////;MP1$2.03:///////;MP2$5.00:///////;MP3$2.18:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with 4:s, 4:d.
2 folds, MP3 raises to $0.06, CO folds, BU calls $0.06, Hero calls $0.05, BB folds.

Flop: ($0.2) 9:d, 4:c, 6:h (3 players)
Hero bets $0.06, MP3 calls $0.06, BU calls $0.06.

Turn: ($0.38) T:c (3 players)
Hero bets $0.20, MP3 raises to $0.40, BU folds, Hero calls $0.20.

River: ($1.18) 2:d (2 players)
Hero bets $1.46(All-In), MP3 calls $1.46.

Final Pot: $4.1.

Flop może budzić zastrzeżenia przez zbyt niski raise za 30% puli. Przyznam że dla mnie to cały czas etap eksperymentów w budowaniu pota i tym się kierowałem, starając się sprowokować któregoś przeciwnika do re-raisa.

Na turnie sytuacja wydawała mi się wciąż bezpieczna, spodziewałem TPTK, set również wchodził w grę ale na to nie mogłem nic poradzić. Otwarcie za 50% dla dalszego budowania puli. Pewnie to błąd, ale z monsterami i względnie bezpiecznym boardem ciagnie mnie do grania w miarę niskich betów. Dziś bym to pewnie zagrał bardziej agresywnie.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
Thorek
Oldschool Grinder

Witaj.

Na preflopie grasz prawidłowy call pod seta. Donk bet na bezpiecznym boardzie jest tutaj close, bo niby nie masz sie przed czym bronić, ale pulę budować chcesz, dlatego też zagrania jest ok, aczkolwiek pamiętaj, że postflop betujemy w zakresie 2/3 - 3/4 puli, także sizing jest fatalny. To samo tyczy turna. Nie podoba mi się overbet river. Nie udało ci się zbudować odpowiedniej puli (nota bene przez własne błędy z sizingiem), więc musisz betować niżej na riverze. Grając niskie bety z monsterami stajesz się w krótkim czasie mega czytelny i sprzedajesz informacje na temat siły swojej ręki sizingiem.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat