Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] JJ nl10sh

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
185 Wyświetlenia
mikhail4
PokerStrategist

villain 39/2 aggf 5.5
stawiam cbet, ale z mojego niewielkiego doswiadczenia podejrzewam ze ten minraise to cos silnego (??)
callowac to choć raz?
dobry fold?

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($17.72)
Hero ($9.70)
UTG ($9.32)
UTG+1 ($9.35)
CO ($11.24)
BTN ($7.18)

Dealt to Hero J♦ J♣

UTG calls $0.10, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $0.50, UTG calls $0.40

FLOP ($1.05) 3♠ 5♠ 5♦

Hero bets $0.70, UTG raises to $1.40, Hero calls $0.70

TURN ($3.85) 3♠ 5♠ 5♦ Q♠

Hero checks, UTG bets $3.85, Hero folds

5 odpowiedzi
siweq86
Oldschool Grinder

bet/broke turn, moim zdaniem. Idealny board do wrzucenia stacka z overpair zwłaszcza przy takim AF rywala, który wygląda na maniaka.
Tak jak zagrałeś to turn folduje, bo już zupełnie nie wiem na czym stoję.

stawiam cbet, ale z mojego niewielkiego doswiadczenia podejrzewam ze ten minraise to cos silnego (??) callowac to choć raz?

Mysle, ze foldowanie flopa jest weak. Musisz callnac i zobaczyc co stane sie na turnie. Przeciwnik moze minraisowac na takim flopie 5x, PP, czasami 3x/flushdraw/air. Ciezko okreslic dokladnie jego range tylko po statsach, ale tak czy inaczej callowanie jest najlepsze.

As played na takim turnie do jego pot beta jest to easy fold. Jest duza szansa, ze gosc ma albo 5x albo wlasnie zrobil flusha. Gdyby gosc mial pp lub 3x to chechbackowalby takiego turna.

siweq86
Oldschool Grinder

call flop ?( ?( ?(
Ale w jakim celu?:o Przecież to jest jakiś maniak, a callując flopa niemal poddajemy rękę.

malin89
PokerStrategist

Tez bym chyba pushował flopa na takiego agro gościa. Ciągniemy value od FD, 66-TT + donki lubią często miniraisować sparowane flopy jako blef. Nie widze za bardzo handa, z którym jesteśmy tu z tyłu.

AA/KK/QQ robi3bet pre, a z 5x raczej nie sprawdza za często PFR

siweq86
Oldschool Grinder

Tzn. ja bym wcale nie wykluczał QQ+ z uwagi na jego staty i to że jest fiszem więc równie dobrze może to limp/callować, tak samo 5x, ma tam kilka connectorów itp. ale jeśli teraz scalluje flopa to w życiu na tym gościu nie zarobię kasy, bo nutsa trafię raz na kilkaset rąk, a on będzie mnie wyrzucał z rozdania swoimi miniraisami, a przecież bije jego range na kosmos. Moim zdaniem, on mnie będzie miniraisował nawet z air czy overcartami, a przecież na turnie nie chcę widzieć: A, 2, 3, 6, Q, K, A, :spade:, czyli ponad pół talii!