Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Jj Nl10

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
156 Wyświetlenia
wujekryba
Oldschool Grinder

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($11.69)
Hero ($10)
UTG ($10)
UTG+1 ($10.56)
CO ($6.70)
BTN ($5.19) 33/29/26h

Dealt to Hero J♣ J♥

fold, fold, fold, BTN raises to $0.20, fold, Hero raises to $0.70, BTN calls $0.50

FLOP ($1.45) J♠ Q♣ K♣

Hero bets $1, BTN calls $1

TURN ($3.45) J♠ Q♣ K♣ 7♣

Hero bets $8.30 (AI)

Na turnie villainowi zostaje jakieś 3,1$

betować turn czy daje mu tym prostą grę: mam kolor/strita call, nie mam fold

2 odpowiedzi
sz3sz
Elite Grinder

betuj - raz for value od Kx i rak typu para + OESD / para + GS

dwa - jesli ma cos w stylu Q♥A♣ to nie chcesz dawac mu darmowej karty na flusha

gosc jest midstackiem - i nie zrzuci tutaj Kx, na deepach moglbys sie pokusic o check/call for pot control i check/fold river unimproved, ale vs midstack tu jest zawsze bet flop / shove turn

tylko inaczej planuj sizing - zobacz ze flop trafia ulra mocno w jego calling range - o ile nie jest durniem callujacym pockety pod seta w 3bet potach to ma tam cala mase Kx i Qx ktorych nie zrzuci do pojedynczego betu - gralbym wiec flop 1,3$

wtedy na turnie pot ma 4$ a on ma 2,8$ behind i chocby chcial to nie ma jak zrzucic ;)

AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Preflop: 3bet na midstacka.

Flop: wyższy bet, ponieważ chcę shovować prawie każdego turna...

Turn: ten jest dobry do AI ponieważ masz value od dwóch par/pary+OESD/pary+GS/pary+FD, masy układów! Biją Ciebie kolory typu AT:c:c/A8:c:c czyli ta 7:c niewiele zmienia ponieważ on nie powinien mieć aż tak wielu kolór ponieważ na KQJ:c są wykorzystane. Masz value od gorszych układów, mało który układ Ciebie bije a nawet wtedy zazwyczaj masz outy.

WP

Checkując turn dajesz mu szansę na trafienie np. z KT, a poza tym jest wiele riverów które zabiją akcję. Gubisz w ten sposób value np. od QT/KQ.