Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] JAs nl2

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
195 Wyświetlenia
MiroKey
PokerStrategist

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP3$2.00:///////;CO (Hero)$2.44:///////;BU$2.18:///////;SB$2.23:///////;BB$2.00:///////;UTG2$5.86:///////;MP1$2.00:///////;MP2$1.20:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with J:c, A:c.
UTG2 folds, MP1 raises to $0.08, MP2 calls $0.08, MP3 folds, Hero calls $0.08, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.27) 7:c, 7:h, J:s (3 players)
MP1 bets $0.14, MP2 folds, Hero raises to $0.40, MP1 raises to $1.92, Hero folds, MP1 gets uncalled bet back.

Final Pot: $0.67.

Normalnie z taką ręką podbicia nie sprawdzam, ale MP2 dorzucił więc też postanowiłem (czy to dobrze - nie wiem). Plan miałem taki, że w przypadku nie trafienia flopa - odpuszczam, w razie drawów liczę oddsy i gram wg nich, na A patrzę co robi villain itd... Z tym raisem chyba się trochę zagalopowałem, ale chciałem sprawdzić, czy jego 2nd barrel to był donkbet czy bardziej dla value. No i się dowiedziałem.. W każdym bądź razie poza AK, AQ, TT villaina byłem daleko z tyłu.
Proszę o uwagi.

2 odpowiedzi
DelPiero8813
PokerStrategist

mogłeś to callować na flopie, bo raisem wyrzucasz słabsze a zostawiasz mocne ręce. Dość suchy flop, koleś nie betuje zbyt dużo. Mógłbym się pokusić o grę Wa/Wb

Thorek
Oldschool Grinder

Witaj.

Na preflopie ten call może być przy 2 graczach, w sytuacji, gdy masz pozycję, ale raise flop to już zagranie całkowicie pozbawione sensu. Pomijam już fakt, że całkowicie mylisz terminologie, bo to nie jest 2nd barrel tylko cbet i donk bet nie oznacza blefu, tylko jest to po prostu bet, gdy nie mamy inicjatywy. Poza tym co to za moda na przekonywanie się o czymś. Tak naprawdę jego push nic ci tutaj nie powiedział, skoro przeciwnik to dla ciebie unk. Raise tutaj tak naprawdę nie ma sensu z tego względu, że grasz z pozycją na agresora i masz TPTK na mega suchym boardzie, na którym nie masz się przed czym bronić. Załóżmy, że villain cbetuje tutaj cały swój range. Dlaczego ty chcesz wyrzucać z jego range większość układów, które bijesz? Ty chcesz, żeby on kontynuował agresję z gorszymi rękoma, bo w ten sposób wyciągasz od niego value, a podbijając izolujesz się na dużo mocniejszy range.

Pozdrawiam.