Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

J9o

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
128 Wyświetlenia
chemikLO

Poker Stars, $0.25/$0.50 No Limit Hold'em Cash, 8 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $50 (100 bb)
Hero (BB): $50 (100 bb)
UTG+2: $26.67 (53.3 bb)
MP1: $19.50 (39 bb)
MP2: $53.25 (106.5 bb)
MP3: $50 (100 bb)
CO: $53.90 (107.8 bb)
BTN: $84.39 (168.8 bb)

Preflop: Hero is BB with J 9
5 folds, BTN raises to $1.25, SB folds, Hero calls $0.75

Flop: ($2.75) 5 9 6 (2 players)
Hero bets $2, BTN calls $2

Turn: ($6.75) 8 (2 players)
Hero bets $4.50, BTN calls $4.50

River: ($15.75) 3 (2 players)
Hero checks, BTN checks

Vs donk: fold/call/raise: 42/45/13

Pre - na ponad 40% range decyduję się to bronić, kolo nie cbetuje za dużo, potrafi c/foldować, na river jest szczery; ogólnie nie jest aggro.
Flop - trafiam topparkę i postanawiam betować dla value i ochrony. Jest to o tyle dobre, że dla samego FEq robi się profit, a jeszcze value jakieś wpadnie. Wątpię, żeby ten stół był cbetowany dla blefu na tyle często, żeby c/c był lepszy, mimo, że mogę nie mieć na czysto 50%+ na jego calling range.
Turn - to nie jest fajna karta... Ale, że mogły się jakieś BDFD pootwierać, to postanawiam to poprawić, bo jeszcze jakieś FEq jest na ręce typu A:h K:d, FD mają mniej equity, sety i strity raisują flopa. I dalej - jeśli tego nie betuję, to zostaje mi c/f, z kolei jednym donkiem wyglądam dość weak.
River - tu już poddaję, nic nie osiągnę betem - nie chcę wyrzucać go na siłę z lepszych 9x czy TT+. Może mieć dwie parki, a jeśli jest busto, to z jego AF zobaczę to na showdownie.

Jak to gracie?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siemanko.

Patrze na agresje tego gościa, oraz na "bet" turn, który wynosi 33%. O ile ja sam znaczną częśc zakresu, którego nie poddaje vs Twój donk, grałbym przez raise, to on pewnie będzie własnie callował i nawet czesto AA/KK/QQ, mocne drawy, wszystkie 9X, oraz jakieś strity z flopa możesz zobaczyć zagrane pasywnie. On tym wszystkim wbija na turn -> karta która tam spada Cię zabija. Nie znajdziesz tu valuebeta, a ten gość nie jest typem gracza, który będzie bluffował. Jak on zabetuje vs Twój check, to masz po prostu mucka, a jak gra XB, to możesz liczyć na to że tanio zobaczysz SD i bez złych kart na river możesz go z dość dużą frekwencja wygrywać.

XF turn.

Odpowiedz
Cytat