Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ATs nl100

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
111 Wyświetlenia
MistyK
Oldschool Grinder

56/0 h 25, bet in position vs missed cb -> 5/5(ale flop) ftcb 2/3

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1(BB) Replayer
SB ($90.53)
BB ($18.50)
UTG ($52.09)
Hero ($111)
UTG+2 ($129)
MP1 ($88)
MP2 ($140)
CO ($99.50)
BTN ($31.50)

Dealt to Hero T♥ A♥

fold, Hero raises to $3, fold, MP1 calls $3, fold, fold, fold, fold, fold

FLOP ($7.50) 8♥ 4♠ T♦

Hero bets $5.50, MP1 calls $5.50

TURN ($18.50) 8♥ 4♠ T♦ J♠

Hero??

Podbijam ATs z utg z racji tego gracza. Flop spada spoko i cb od jakichs 8x,Tx. Na turnie spada overkarta i troche psuje mi to akcje, bo teraz mojego betu nie sprawdza probably gorsze rece, moze QT,KT, a nie chce grac check bo najczesciej musialbym callowac T i R, wiec gram po prostu b/f T + c/f R.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
smolak
Oldschool Grinder

Też gram b/f turn. Ale to, że nic gorszego cię tam nie sprawdzi to z tym się nie zgadzam. Sprawdza cię jakieś 9T, 56, 99, KQ, do tego jakieś dwa spade'y, które on tam czasami może mieć.

Próbka jest niewielka, ale widać, że typek jest fishem. Więc wolę sam betować i dozować sizing niż, dać się wyblefować.

A jak u niego z agresją?? Bo jak on nie raisuje tylko calluje to ja czasami bym się pokusił o jakiś gejowski sizng na turnie <50% puli;d

Odpowiedz
Cytat
yac
Coach
yac
BlackMember

Cześć

Również tutaj preferuję granie bet/fold turn, gdyż zbytnio boję się wyblefowania na mocnym becie na riverze (dodając do tego sporo kart, które nam się nie będą podobać jest duża szansa, że sfoldujemy, z patrząc na jego VPiP 56% podejrzewam, że często może mieć tutaj poza rękoma z jakimś equity po prostu zwykły random shit, albo jakieś A4 itd. Dlatego z tym 2 opcji b/f turn i ch/f river jest zdecydowanie najlepsze.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat