Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AQs ALL IN na flopie

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
314 Wyświetlenia
Panadol
BlackMember

Full Tilt No-Limit Hold'em, $1.00 BB (5 handed) - Full-Tilt Hand Converter from HandHistoryConverter.com

SB ($53.60)
Hero (BB) ($100)
UTG ($11.55)
MP ($168.40)
Button ($106.45)

Preflop: Hero is BB with A♥, Q♥
1 fold, MP bets $3, 2 folds, Hero raises to $9, MP raises to $15, Hero calls $6

Flop: ($30.50) Q♦, 2♠, J♣ (2 players)
Hero checks, MP bets $30.50, Hero raises to $85 (All-In), MP calls $54.50

Turn: ($200.50) 3♠ (2 players, 1 all-in)

River: ($200.50) J♠ (2 players, 1 all-in)

Total pot: $200.50 | Rake: $3

Przeciwnik unknown
Co tutaj powinienem zrobić ? Czy jego mini raise na preflopie oznacza monstera ? Proszę o dokładną analizę ręki.
Pozdrawiam

5 odpowiedzi
Marg0z
Oldschool Grinder

Chyba bym to zrzucił preflop pomimo kuszących oddsów ... koleś unknown ale wygląda mi to jednak na monstera :D

Jeśli scallowałeś preflop bez pozycji to na flopie coby nie doszło (oprócz flush'a) to dalej nie wiesz na czym stoisz bo koleś Cie bije zakresem JJ+ a ty bijesz na tym flopie jedynie AK

pyszalek
BlackMember

Mam podobne zdanie jak poprzednik :) Widze, ze we wszystkich wstawionych rozdaniach "mecza" Cie te miniraisy. W tym rozdaniu i analogicznych przypadkach takie zagrania oznaczaja wysoka pocketPare. Bez readow, easy fold jak dla mnie.

Panadol Autor wątku
Panadol
BlackMember

pyszalek napisał
Mam podobne zdanie jak poprzednik :) Widze, ze we wszystkich wstawionych rozdaniach "mecza" Cie te miniraisy. W tym rozdaniu i analogicznych przypadkach takie zagrania oznaczaja wysoka pocketPare. Bez readow, easy fold jak dla mnie.

dzięki za analize chłopaki

a co do mini raisów to fakt :)

przyzwyczajenie z fixa karze sprawdzać w takich moementach :D ale cóż..

faktycznie bije to tylko AK z sensownych rak, jesli gra standardowo...

MoroP
Oldschool Grinder

Ja bym PF co Będziesz grał bez pozycji więc każ mu płacić za to. Mini raise ja fish jestem i daje call ale na flopie gram c/f bo wygląda to an jakieś KK, AA. :)

Callujac pf zakladam, ze stawiasz go na rangu szerszym niz JJ+, AK, wiec nie planujesz pasowac tego post flop.

Mysle, ze pf to FML fold, jestes oop, trafisz pare raz na 3 razy i nawet wtedy bedziesz czesto wyplacal mu stacka.