Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Aq

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
269 Wyświetlenia

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BTN: $10 (100 bb)
SB: $11.18 (111.8 bb)
BB: $12.60 (126 bb)
UTG: $11.33 (113.3 bb)
MP: $9.18 (91.8 bb)
Hero (CO): $11.20 (112 bb)

Preflop: Hero is CO with Q♣ A♥
UTG folds, MP raises to $0.20, Hero raises to $0.60, BTN calls $0.60, 2 folds, MP calls $0.40

Flop: ($1.95) 5♥ 9♠ Q♠ (3 players)
MP checks, Hero bets $1.15, BTN calls $1.15, MP calls $1.15

Turn: ($5.40) 4♥ (3 players)
MP checks, Hero bets $2.75, BTN calls $2.75, MP calls $2.75

River: ($13.65) A♦ (3 players)
MP checks, Hero checks, BTN checks

Results:

Spoiler

$13.65 pot ($0.61 rake)
Final Board: 5♥ 9♠ Q♠ 4♥ A♦
BTN mucked J♦ T♣ and lost (-$4.50 net)
MP showed 7♠ 6♥ and lost (-$4.50 net)
Hero showed Q♣ A♥ and won $13.04 ($8.54 net)

Zostawiam wyniki dla beki.

BU:

MP:

pf nie jestem pewien, co może oznaczać minraise u TAG-a. Niską PP? Niski Axs? Rękę o średniej wartości? Robię std raise anyway.

F fajny, trzeba CBetować od JT, FD, KQ, QJ, 6s5s, 8s7s, 7s6s. To jest ofc bet/fold. Mam problem z sizingiem tutaj, bo i tak nie wpakuję nikomu stacka w 2 streetach, a się scomituję jak dostanę raise na Turnie.

Dostaję dwa calle i nienawidzę swojego życia. Ale karta spada zupełnie spoko, więc bet/folduję dalej takim sizingiem, żebym mógł zarówno shiporać Rivery, jak i się wydostać z tej puli.

Ta karta jest beznadziejna. Lepszy byłby zupełny blank. Teraz KQ może nie dać mi value, wszystkie drawy missnęły i nie mam nic od czego dostaje value. W dodatku BU jest aggro, wwsf 52, AFq R 35, bet vs missed CB wysoki. Nawet nie wiem czy którykolwiek z nich jest na tyle inteligentny, żeby shipować sety na F czy T. Ale miśniętych drawów jest od chuja.

Więc co robić na tym R, jak dostanę ship?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
zdrojek24

Cześć.

Co do miniraisu, to zależnie od rywala. Dobry reg nie otwiera miniraisem raczej z MP, ten może mieć w standardzie takie otwarcie. Jeśli nie, to ja zakladam że trzyma pp, ale 100% pewności oczywiście nie ma :)
Właśnie ze względu na to że obstawiam go na pp, to gram wyżej tego 3beta niż do 6bb. Wolę tutaj koło 0,80$ aby mu nie dawać dobrych oddsów do zbierania seta.

Flop-> cbet obowiązkowy. Jak dla mnie sizing jest ok. Pula jest spora już na flopie, więc zagranie za nieco ponad 1/2 pota jest w porządku.

Turn -> "Dostaję dwa calle i nienawidzę swojego życia. " -> dlaczego? :)
Zwróć uwagę na to , że to są bardzo słabi regowie. Obaj nie umieją foldować w 3betowanych pulach, dochodzą do showdownu z jakimiś słabymi kartami. Gdyby któryś z nich był tu lepszy od Ciebie to już dawno byś dostał raise.

River-> Ja bym tutaj zagrał jakiś thin valubet za około 1/3 pota , tak aby dostać value od Qx. Ewentualnie ktoś mógł drawować z A :spade:x :spade:, lub też przy ich foldach do cbetów ktoś mógł sobie sprawdzać z jakimś A-high, A9.
Na ship już się nie zrzucam. Wiem że oni nie grają za dobrze, ale w 3betowanej puli, 3wayu na takim boardzie nie wierzę że ktoś nie raisuje seta:)
Dlatego ship dostaniesz mega rzadko , a najczęściej od AQ, albo jakiś spazz z Ax.

Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wszystko spoko, tylko mi tam chyba zostało z 5$ efektywnych. Gram za 1/3 pota i zostaje mi 1$ :D Besęsu.

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

No fakt, oni mają do dołożenia koło 5,5$, a w puli jest 13,65$. Czyli poprostu Twój bet za 1/3 pota będzie już shipem zarazem. Z powodów jakie wypisałem powyżej sądzę że dużo lepiej jest samemu zabetować.

Przecież jeśli ktoś z nich zabetuje, to nie zagrasz już fold chyba? Będziesz miał do dołożenia 5$ aby wygrać około 25-30$. Ale tak jak mówię, mega rzadko oni wykażą się jakąś aktywnością na riverze. W 95% to oni poprostu zaczekają, a Ty tracisz value.

Odpowiedz
Cytat