Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

55

6 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
233 Wyświetlenia

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BTN: $22.66 (226.6 bb)
SB: $8.93 (89.3 bb)
BB: $10.87 (108.7 bb)
UTG: $19.44 (194.4 bb)
Hero (MP): $10 (100 bb)
CO: $5.05 (50.5 bb)

Preflop: Hero is MP with 5♣ 5♦
UTG folds, Hero raises to $0.30, CO folds, BTN calls $0.30, SB folds, BB calls $0.20

Flop: ($0.95) 7♦ 6♣ 5♠ (3 players)
BB checks, Hero bets $0.75, BTN calls $0.75, BB folds

Turn: ($2.45) 3♥ (2 players)
Hero bets $1.75, BTN calls $1.75

River: ($5.95) K♣ (2 players)
Hero bets $2.55, BTN raises to $19.86 and is all-in, Hero folds

Results:

Spoiler

$11.05 pot ($0.50 rake)
Final Board: 7♦ 6♣ 5♠ 3♥ K♣
BTN mucked and won $10.55 ($5.20 net)
Hero mucked 5♣ 5♦ and lost (-$5.35 net)

vs 62/25/AFq 30 po 9h, jednostolikowiec, więc najprawdopodobniej fish

block bet/fold River na tym rundownie spoko?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
zdrojek24

Hejka.
A co sądzisz o zagraniu na riverze ch/call? Wiem że trochę tracisz przy tym value, ale masz zbyt silną rękę by grać bet/fold.

Jego ship na tym riverze to zazwyczaj 4x więc też bym się napewno złożył..

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No to jak tracę value przy bet/fold, skoro sam twierdzisz, że jego ship to na ogół 4x? :D

x/c może i byłby ok, bo to prawdopodobny fish, który np. zobaczy OMG I HAZ SET, I HIEV TO BET. W chwili rozegrania ręki pomyślałem, że chcę sam ustalić cenę za showdown. Problem w tym, że nie będę wiedział co zrobić jak dostanę near pot bet.

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

"No to jak tracę value przy bet/fold, skoro sam twierdzisz, że jego ship to na ogół 4x?" -> Ship to przeważnie 4x, ale chodzi mi o to że często dostaniesz call od niego ze słabszą ręką jednak, więc czekając tracisz trochę value.

No ale mimo wszystko wydaje mi się że ch/call > bet/fold.
Bardzo nie lubię grać z setem/2pairs bet/fold, gdyż mam zbyt silną rękę aby nie obejrzeć showdownu Zdecydowanie wolę zagrać ch/call, gdyż fisz może wtedy zabetować jakąś top parkę, blefa itp. Natomiast do Twojego betu to już odezwą się tylko lepsze ręce niż Twoja i wręcz izolujemy się na nie. Ale też nie ma co ukrywać że zagrałeś niski blockbet, więc jakiegoś strasznego value tutaj nie ciągniesz.

Bet/fold ma tylko tą zaletę, że sprawdzają nas jakieś parki, które gdy czekamy mogą zagrać ch/behind.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No spoko, ale jeśli dostaniesz bet pot, to też sprawdzasz na tym boardzie? Bo to jest mój main concern.

ps. chyba nie zaznaczyłeś tej ręki oraz AQ jako sprawdzone ponownie.

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

Spokojnie, skończymy dyskusję to zaznaczę. Nie chcę byśmy ją co chwila otwierali i zamykali, a wiedziałem że jeszcze o coś spytasz ;)

No właśnie gdy dostajesz bet pot to jest kłopot. Powiem tak że sprawdzam zakład do 2/3 pota. Dalej to już bardzo niechętnie gdyż fisze grają bet pota bardzo często z 4x..

Odpowiedz
Cytat