Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Aq

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
223 Wyświetlenia

Full Tilt - $0.10 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 3

Hero (SB): $10.15
BB: $4.57
UTG: $2.80
UTG+1: $4.74
MP: $15.64
MP+1: $10.00
LP: $11.79
CO: $3.59
BTN: $3.60

Hero posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has A♦ Q♣

fold, fold, MP raises to $0.35, fold, LP calls $0.35, fold, fold, Hero raises to $1.50, fold, MP calls $1.15, fold

Flop: ($3.45, 2 players) 8♥ 2♥ Q♦
Hero bets $2.00, MP raises to $4.00, Hero raises to $8.65 and is all-in, MP calls $4.65

Turn: ($20.75, 2 players) J♠

River: ($20.75, 2 players) 7♠

Spoiler

Hero shows A♦ Q♣ (One Pair, Queens) (PreFlop 73%, Flop 82%, Turn 7%)
MP shows J♣ Q♥ (Two Pair, Queens and Jacks) (PreFlop 27%, Flop 18%, Turn 93%)
MP wins $19.37

villain:
hands 36
vpip 67
pfr 47.2
af 16
wts 29
w$sp 75

preflop for value

flop
ktos sie ze mna zgadza, czy wszyscy tu folduja?

6 odpowiedzi
eatmyroll
Poker Player

AF nawet na malej probce jest dosc sick i na takiego fisha gram tak samo.

karakanFTP
Oldschool Grinder

WP, mnie ciekawi co on chce tutaj zaprezentowac tym raise na flopie? AA i KK najczesciej bedzie 4betowal pre, na QQ masz blokera, wiec jego value raising range tak naprawde to sety (ktore oczywiscie nie poprawnie sprawdzil pf). Oczywiscie seta bedzie tam mial stosunkowo rzadko, wiec ja tutaj rowniez sie stackuje. Moze tam miec na lajcie FD czy gorsza Q. Fajne jest w tym spocie, ze masz top kickera.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

hmm karakan, jaka minimalnie reke potrzebowalbys by zagrac taka linie jak ja?

karakanFTP
Oldschool Grinder

Ja tutaj naprawde nie widze gorszych rak od Twojej, oprocz tych nieszczesnych setow, jednak szansa na to jest tak mala, ze jesli trafil seta to po prostu musisz mu sie wyplacic na takim boardzie z TPTK w takiej sporej, 3betowanej puli. Ciezko mi powiedziec jaka najgorsza reke bym tutaj wrzucal, ale np. KQ juz bym sie bardzo obawial AQ.

EDIT : Ciezko sie doszukiwac u niego KK poniewaz jest mega agresywny, a w puli jest jeszcze jeden caller, wiec sprawdzajac Twojego 3beta z KK naraza sie na zostawienie w puli tego callera, a watpie czy by chcial grac w 3 way pocie z KK.

Na takiego gościa spokojnie wrzucasz na flopie, ale... pomyśl co chcesz grać na tak agresywnego gracza bez pozycji kiedy sprawdza twój 3bet, a Ty nie trafiasz flopa. Mam ostatnio takie problemy i wolę już pasowac prf i poczekać, aż będę miała pozycję na niego.

rusher88
PokerStrategist

Siema.

Well played :) Nie ma sie co zastanawiac tutaj - grasz z nim na stacki. Po to 3betowales tego gracza, zeby trafiac takie flopy i grac na nich na stacki vs jego slabsze QX, jego agresywnie grane draws i jego inne overplayowane rece. Jedyny czas, kiedy gram tu inaczej, to jesli jasno widze, ze gosc ma tendencje do wrzucania stacka z air, ale nie calluje bardzo loose AI. Wtedy wole bet/call flop + broke turn dopiero.