Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 78s

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
139 Wyświetlenia

Full Tilt - $0.10 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 3

CO: $7.38
BTN: $11.40
Hero (SB): $11.28
BB: $10.00
UTG: $10.25
UTG+1: $9.75
MP: $9.89
MP+1: $10.25

Hero posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has 7♣ 8♣

UTG calls $0.10, fold, fold, fold, fold, fold, Hero calls $0.05, BB checks

Flop: ($0.30, 3 players) Q♣ 5♦ 6♦
Hero bets $0.15, fold, UTG raises to $0.50, Hero calls $0.35

Turn: ($1.30, 2 players) 4♥
Hero checks, UTG bets $0.70, Hero raises to $10.68 and is all-in, UTG calls $8.95 and is all-in

River: ($20.60, 2 players) 2♣

Spoiler

Hero shows 7♣ 8♣ (Straight, Eight High) (PreFlop 49%, Flop 27%, Turn 77%)
UTG shows 6♠ 6♥ (Three of a Kind, Sixes) (PreFlop 51%, Flop 73%, Turn 23%)
Hero wins $19.23

nie umiem tego wytlumaczyc ale na flopie po tej linii i po tym sizingu stwierdzilem ze prawie na pewno ma seta i jak trafie to zniszcze :P

stad call do raise na flopie pomimo FD ktore czesto mimo iz trafie mojego drawa zabije akcje

bazujac na moim "mega readzie" moge tak grac turn?
tak sobie mysle ze raczej i tak bysmy sie zestackowali..

2 odpowiedzi
karakanFTP
Oldschool Grinder

Jesli widzisz IO na flopie (ja tutaj zdecydowanie widze) to call jest jak najbardziej ok, bo pula jest jeszcze bardzo mala a macie pelne stacki. Wielkim plusem Twojej reki jest to, ze jest bardzo ukryta. Przeciwnikowi naprawde ciezko bedzie tutaj postawic Cie na strita. Na turnie zupelnie nie rozumiem Twojego overbeta? Zrzucasz nim wszystkie Qx u niego. Seta pewnie i tak nie zrzuci, ale najprawdopodobniej i tak dostaniesz raise i bedziesz mogl sie zestackowac, a jesli tylko sprawdzi to mozesz zagrac bardzo duzego beta na river (nawet overbeta allin) jesli widzisz tutaj range przeciwnika jako bardzo mocny, ale ja i tak zagral bym raczej cos w okolicach puli, zeby miec value od Qx (tutaj mowie o riverze). Czyli reasumujac moje spojrzenie na ta reke to call na flopie, ch/r na turnie (ale w miare normalny, cos w stylu 3.5x jego bet) i oczywisty stackoff na jego reraise, a na call duzy bet na riverze.

EDIT: No i zawsze dodatkowym plusem jest backdoor do koloru na flopie.

rusher88
PokerStrategist

Siema.

Jesli chcesz sie bawic w takie spoty, to musisz jakos znac range swojego przeciwnika, bo jesli nie znasz... to nie wiesz czy masz tu IO, albo czy mozesz wykorzystac do blefu bluffouty, czyli w tym wypadku . Jesli chodzi o turn, to po co taki shove? :O Jak ma seta to i tak zestackujesz go tutaj na river, a na turn chcesz maxymalizowac value od rak typu FD/sth, ktore on tam tez ma!