Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AKs NL25

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
197 Wyświetlenia
piekar294

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;MP2$22,12:69/29/13/1,0/29/27/67/20;Hero$34,68:///////;[/tg]
0,1/0,25 No-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.69 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is CO with A♠, K♠
MP2 raises to $0,75, MP3 folds, Hero raises to $2,75, 3 folds, MP2 calls $2,00.

Flop: ($5,85) A♦, T♠, J♦ (2 players)
MP2 checks, Hero bets $4,00, MP2 raises to $8,00, Hero folds, MP2 gets uncalled bet back.

Final Pot: $13,85

Flop fajnie trafiam TPTK, ale dostaje minirise ^^.
W sumie, co tak na prawde mogę bić? Draw do koloru, AQ lub blefy.

Board: Ad Jd Ts
Dead:

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 33.589% 22.28% 11.31% 7057 3584.00 { AsKs }
Hand 1: 66.411% 55.10% 11.31% 17455 3584.00 { AA, JJ-TT, AQs+, KQs, QJs, JTs, AKo, KQo }

Zakladam, ze granie tak z QQ,KK jest bez sensu i pewnie koles by tak nie zagral, wiec jak widac z powyzszego zasiegu nie jest dobrze -> gram fold :)

5 odpowiedzi

On by tu flat callował 3-beta z AA, jest na tyle tricky? A nawet jeśli, to jest możliwa tylko jedna jedyna kombinacja tej ręki...O wiele częściej bym się tu spodziewał JJ/TT albo KQs. AQ może być. Jego ręka wygląda mi na strita, czasem może i ten secik, z AQ raczej by flat callował.

AJ/AT nie wiem czy leży w jego 3-bet calling range.

Ja jego range bardziej widzę tak:

Equity Wygrana Remis Zagubiona Ręka
Gracz 1: 40,702% 39,187% 3,030% 57,782% AsKs
Gracz 2: 59,298% 57,782% 3,030% 39,187% JJ-TT, AQs, KJs+, QJs, JTs, AQo, KQo

Jeżeli już byś się tu decydował na walkę, to pomimo niebezpiecznego boardu grałbym tutaj call i c/rAI na turnie, chcąc zatrzymać wszelkie bluffy i gorsze ręce. 3-betem na flopie izolujesz się od lepszych rąk, a tego nie chcesz.

Za tym rozwiązaniem przemawia to, że grasz z pozycją. Masz gutshit power, masz bd NFD. Imo call flop nie jest tu zły.

A dalej no to już zależy co spadnie.

Ninjai

Preflop standard, ale na flopie nie rozumiem twojej decyzji. ALbo sadzisz, ze jestes do przodu i sie stackujesz tutaj, albo grasz na kontrole puli, bo sadzisz, ze ilosc lepszych rak tutaj jest wieksza.

Wiec zaleznie od tego albo b/c flop, albo grasz check i potem grasz dalej od turna. Jego c/mr musisz callowac juz przez same oddsy, masz bdfd+gs+tptk, ktore nie raz jest dobre. Jak foldujesz tutaj TPTK, to jestes bardzo exploitable i na wyzszych stawkach ludzie zaczna to wykorzystywac.

PawelMon

Ja bym się tu IIIIZI stackował na flopie...
Biją Cię sety/str8 o którym mówisz, z wszystkim innym jesteś sproo do przodu, nie rozumiem trochę tego foldu, na tych stawkach chyba nie powinno się tak łatwo foldoać taką rękę....
Nie podałeś statystyk, ale jak mówię, dla mnie to jest w razie co, easy call jego mraise'a.... Bo chyba reraise nie wchodzi do gry, chociaż tu ktoś bardziej kompetentny powinien się wypowiedzieć, bo ja czasem wolę tak grać i shove już na flopie, coby nie mieć później ciężkich decyzji :)
A jest to jak u mnie sprawdziłem w HM EV+, choć znając życie, mogę się mylić :)

PawelMon

A sorry :) już widzę statystyki, ale one mnie bardziej uświadamiają ( w kontekście różnicy między vpip a pfr, choć nie wiem, jak koleś gra po flopie w 3betowanej puli... Ja bym tu dążył do AI na flopie... Co myślicie ?

piekar294 Autor wątku
piekar294

Jak teraz to wszystko czytam, to aż się nie mogę nadziwić, że to spasowałem :f_eek:

Dzieki za analize :)