Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AKs

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
153 Wyświetlenia
babel92

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]MP1$25.00:///////;MP2$13.77:///////;MP3$22.06:///////;CO$26.29:///////;BU$14.65:///////;SB$15.16:///////;BB$17.57:///////;UTG1$40.96:///////;UTG2 (Hero)$42.75:///////;[/tg]

Preflop: Hero is UTG2 with K:s, A:s.
UTG1 folds, Hero raises to $1.00, 3 folds, CO calls $1.00, 3 folds.

Flop: ($2.35) 4:h, A:c, 9:h (2 players)
Hero bets $1.50, CO raises to $3.12, Hero calls $1.62.

Turn: ($8.59) J:s (2 players)
Hero checks, CO checks.

River: ($8.59) Q:h (2 players)
Hero checks, CO bets $22.17, Hero calls $22.17.

Final Pot: $52.93.

Typek 16/4/5/23 i AF river: 6 po 360 rękach. Jak reagować na taki push na river? Ja mimo wszytko uznałem to za bluff ;) No i zastanawiam się, czy pomimo jego dużej agresji nie powinienem grać bet/call na turnie (wybrałem ch/c, bo byłem niemal pewnien, że z takim AF mi go zabetuje).

4 odpowiedzi
Dinde

Moim zdaniem fold.

Overbet na uzupełnionym draw - błaganie o call.

No chyba, że on na kazdym river robi dziwne rzeczy.
Ale i tak nie sprawdzał bym go tylko TPTK.

Wiem AF river - 6, ale moim zdaniem to może byc jeszcze niemiarodajne. Popatrzył bym na całkowite AF ( chyba nie to 35?! ) i inne statystyki, albo jakieś notatki.

babel92 Autor wątku
babel92

Faktycznie posrałem te staty - już poprawiłem :) Poszukałem readów:

AKo DS raise, @ K8s25s F: cbet, T: bet/3bet - AI vs DS (TPTK wet board!!!)
96s call steal, @ Q6s643 F: call, T: call, R: raise 12x - AI (trips)

Jak widać kolega lubił robić wysokie bety, nawet z TPTK będąc na deep :facepalm: Nie jestem tylko pewnie, czy te ready miałem gdy rozgrywałem tą rękę, czy po rozegraniu zacząłem mu się bacznie przyglądać ;)

Pozdrawiam =)

Thorek

Witaj.

Na preflopie standardowo podbijasz za 4BB. Flop to również standardowa kontynuacja agresji. Dostajesz jednak raise. Twój call w tej sytuacji mi się nie podoba, ponieważ board jest drawowaty, a ty masz słabe TPTK bez większych perspektyw na poprawienie swojego układu. Oddajesz inicjatywę, nie masz pozycji, nie będziesz w stanie kontrolować rozdania. Generalnie rzecz biorąc nic tutaj nie przemawia za sprawdzeniem tego beta. Ze względu na fakt, że przeciwnik zagrał miniraise. zdecydowałbym się na lekki 3-bet tak do 8 $, który w zasadzie rowiąże ci sprawę. As played na riverze mocno przesadziłeś. Uzupełniają się drawy do koloru, a także 2 pary są tutaj dość prawdopodobne. Generalnie bijesz tutaj tylko czysty blef. W takiej sytuacji nie chcemy inwestować stacka w TPTK.

Pozdrawiam.

kempesKGB

jak patrzysz na AF river to patrz na AF na wszystkich stritach - standardowy rozklad to najwieksza agresja na flopie, mniejsza na turnie, najmniejsza na river... wbrew temu co sie moze wydawac jezeli komus (szczegolnie komus kto wyglada na loose passive) agresja rozklada sie na odwrot np. 1.2/1.7/5.4 to nie jest to gosc, ktory blefuje river tylko gosc ktory lubi slowplayowac - jak sie na to zwroci uwage to wydaje sie bardzo logiczne
nie mowie, ze tak bylo tu, ale jest to na pewno cos na co warto zwracac uwage