Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKs

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
180 Wyświetlenia
domycia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($10)
Hero ($20.53)
UTG ($10)
UTG+1 ($10.65)
CO ($10)
BTN ($10.64)

Dealt to Hero K♦ A♦

UTG raises to $0.30, fold, CO raises to $0.90, fold, fold, Hero calls $0.80, fold

FLOP ($2.15) K♠ A♥ Q♣

Hero checks, CO bets $1.10, Hero calls $1.10

TURN ($4.35) K♠ A♥ Q♣ 4♠

Hero checks, CO bets $2.10, Hero calls $2.10

RIVER ($8.55) K♠ A♥ Q♣ 4♠ 2♦

Hero checks, CO bets $5.90 (AI), Hero calls $5.90

UTG to słaby regulars.
3-beter rysuje się na regularsa, ale nie mam próbki, żeby być na 100% pewnym.

preflop - nigdy tu nie folduję, co prawda jest ryzyko 4-betu od UTG, wtedy po prostu fold, ale i tak on będzie tu grał call bardzo szeroko, pewnie calluje tu ręce typu QQ+, żeby się nie izolować. Cold 4-bet z AKs mi się zbytnio nie podoba - range CO to pewnie coś w stylu AQ+ i JJ+ z czego wyrzuce pewnie AQ i JJ (może QQ) a na pozostałą część rangu mam słabe equity. Call wydaje mi się najbardziej ok.

Flop - trafiam z jednej strony top 2 pair, ale jest to dla mnie mega ciężki spot bo przeciwnik ma tutaj bardzo często sety i ja jestem wtedy praktycznie dead.

Zdecydowałem się na zagranie 3x call.

Jego 3x barrel range obstawiam na QQ, AA, KK, AQ, AK.

Z 15 jego kombinacjami mam splita (AKo, AKs)
Wygrywam z jego 16 kombinacjami (AQo, AQs)
Przeciwko jego 18 kombinacjom jestem dead (AA, KK, QQ)

Czyli callowanie jest EV+ vs 31 z 49 kombinacji, pula preflop jest już całkiem spora więc nawet w przypadku splita z AK będę na plus.

Equilab mnie trochę zdziwił bo pokazał że mam lepsze equity:

Stół: A♠K♣Q♥
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    53.46%   39.65%   13.81% { AdKd }
MP3    46.54%   32.73%   13.81% { QQ+, AQs, AhKh, AsKs, AcKc, AQo+ }

Czy mój tok rozumowania jest dobry?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
bushmen

moim zdaniem, ta akcja sie ogranicza do preflopu, wrzuc jakies popupy next time, zeby bylo czytelniej.

musisz obczaic podstaowe staty CO, vpip, pfr, 3bet on position.

ja tutaj widze zawsze 4bet/call. jezeli utg jest 9/7 to mam 4bet/fold(w przypadku szipa od UTG). jezeli CO, jest luzny, to jest zawsze 4bbet.call

as played
nie oceniam, bo to dla mnie wróżenie z kart

Odpowiedz
Cytat
domycia Autor wątku
domycia

Napisałem, że nie mam próbki, żeby podawać jakieś staty bo było by to po prostu mylące, kolesie wyglądają na dosyć standardowych graczy NL10 typu 22/20.

Nie 4-betuje bo jestem tu zawsze z tyłu, range 3-bet CO vs UTG jest zawsze mocny, nawet jak dodamy mu jakieś semi blefy typu AJ AQ JJ to nadal będzie to EV-, nawet zakładając, że UTG zawsze sfolduje.

4-bet fold mi się też bardzo nie podoba bo nie widzę value w zamienianiu AKs w blef vs 2 przyzwoicie wyglądających graczy. Jeszcze sytuacja którą podałeś - UTG jest 9/7 - sam jego OPR mnie crushuje więc totalnie nie rozumiem sensu 4-bet blefowania go...

as played
nie oceniam, bo to dla mnie wróżenie z kart

Czyli rozumiem, że jak masz tego typu sytuacje na semi-unków to klikasz sitouta bo boisz się podejmowania decyzji na podstawie tendencji graczy z danego limitu czy czegokolwiek innego?

Odpowiedz
Cytat
bushmen

za rada trenera babla folduje to :). nie gram OOP w takim spocie. a co zrobisz jak Ci UTG wrzuci szipa? foldniesz? ja tutaj wole na stopro 4bet /call

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

gdyby to bylo BB vs BU ktory 3betuje CO/MP to wtedy latwiej robic 4beta pre ale na tych stawkach 3beting range z CO vs UTG jest najczesciej bardzo mocny wiec call pre nie jest dla mnie bledny, mamy reke ktora bedzie trafiac dobre boardy, w dodatku jest suited wiec niektore boardy mozemy c/r

postflop najczesciej jest ok, w jego rangu jest QQ+/AK AQ, jak sam zauwazyles masz tutaj ev+ calldown na ten range
c/r w ktoryms momencie nie do konca jest fajne bo on czasem wywali AQ i zostajesz na range z ktorym splitujesz/ktory Cie bije

pozdro

Odpowiedz
Cytat