Known Players:
UTG2: $1,57 - 79 bb
UTG3: $4,05 - 203 bb
MP1: $1,87 - 94 bb
MP2: $2,04 - 102 bb
MP3: $3,23 - 162 bb
CO: $2,30 - 115 bb
BU: $2,20 - 110 bb
SB: $1,45 - 73 bb
BB: $2,03 - 102 bb
0,01/0,02 No Limit Hold'em (9 Handed)
Hand recorder for this hand:PokerStrategy.com SideKick 1.1.221.5
Preflop: Hero is CO with A♠, A♣
SB posts small blind ($0,01), BB posts big blind ($0,02), 2 folds, MP1 calls, MP2 folds, MP3 calls, Hero calls, BU calls, SB calls, BB checks
Flop: ($0,12 - 6 bb) 9♥, 8♦, 5♣(6 Players)
SB checks, BB bets $0,09, 2 folds, Hero calls, BU raises for $0,18, SB folds, BB 3-bets $0,18, Hero 4-bets $0,74, BU calls, BB reraises for $1,74 and is all in, Hero calls, BU calls and is all in, Hero calls
Turn: ($6,49 - 324.50 bb) 8♥(3 Players)
River: ($6,49 - 324.50 bb) J♣(3 Players)
Witam serdecznie, chciałem dać przykład na to jak nie należy grać. więc info dla początkujących (choć jak widać po zagraniu sam nim jestem) ... dlaczego nie należy limpować z wysokimi kartami? (oczywiście nie zapominając o tym, że AA jest bardzo dobrą ręka, ale tylko preflop)
cytuję
"Dlaczego na preflopie gramy raise lub fold. Po pierwsze limpując nie zyskujemy żadnych informacji o rękach przeciwników. Po drugie dopuszczamy marginalne karty do rozdania, które mogą nas wykończyć. Po trzecie nie mamy przewagi agresji w grze postflop i ciężko będzie nam kogoś wyrzucić z rozdania, a tak naprawdę showdowny to nie jest rzecz, do których dążymy. Showdowny chcemy mieć tylko z nutsami, a resztę rozdań, należny wygrywać na wcześniejszych streetach. I jeszcze czwarty powód. Jeśli trafimy układ, na który polujemy to nie wyciągniemy z niego pożądanej wartości, ponieważ nasze bety będą ograniczane przez pulę."
jeżeli już nam się to zdarzy...
co oznacza jeżeli BB betuje w pule i BU go przebija w zlimpowanej puli? oznacza to, że BB coś może trafił, ale BU napewno. NIE CALLUJEMY! tym bradziej po naszym callu nie przebijamy dalej bo to już całkowicie wskazuje na naszą słabą rękę.
myślę, że komentarz trenera zbędny. (chyba, że popełniłem błędy we własnej krytyce)
zmęczony byłem, ciężki dzień w pracy...
ostatni punkt: jeżeli mamy gorszy dzień i czujemy wku***eni przez wspólpracowników - NIE GRAMY!!!
lepiej iść na piwo o zrobić sobie dzień przerwy.