Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AKo NL25

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
123 Wyświetlenia
siweq86
Oldschool Grinder

PartyGaming - $0.25 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

UTG: $51.80
MP: $10.28
CO: $25.00
Hero (BTN): $38.89
SB: $30.25
BB: $25.00

28/25
3bet 3/20
AFq 4/4
cbet 2/2
fold SB to steal 2/2

SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has A♦ K♠

fold, fold, fold, Hero raises to $0.75, SB raises to $2.25, fold, Hero calls $1.50

Nie chce się stackować 120BB deep ani 4bet/foldowac na unka więc flatcall.

Flop: ($4.75, 2 players) 7♣ T♠ 3♠
SB bets $2.75, Hero calls $2.75

Mam backodoora, co prawda do 2nd nutsa + 2 over. On też rzadko trafi ten board więc decyduje się na float. Tutaj chyba jednak powinienem odpuścić nie znając przeciwnika?

Turn: ($10.25, 2 players) A♥
SB bets $5.50, Hero calls $5.50

TPTK więc gram call.

River: ($21.25, 2 players) Q♦
SB checks, Hero bets $8.00

Na river na jego bet często bym się składał chyba że to by wyglądało na blockbeta. Po checku myślę, że nie gra tak z AQ, AT więc bet/fold. Celuje w jakieś Ax 3betowane jako bluff i AJ. Myślę, że 40% puli to jest max co on tutaj sprawdzi z gorszą ręką.

4 odpowiedzi
muckinfella
PokerStrategist

120bb traktuj bardziej jak 100-> nie ma tutaj zbytniej roznicy i nie przywiazuj uwagi do tego typu rzeczy, poniewaz to moze na Twoja niekorzysc znieksztalcic Twoj osad sytuacji, tak jak tutaj. Ja gram 4bet/ship 100% czasu w BU/Blinds na tego typu 'reg-unka'.

As played, fold flop jest wiekszym standardem i to Ci polecam. Bluffraise i float sa ok, ale majac wieksze ready niz 2 sytuacje cbetu, w ktorych ma 100%. Turn/river gra sie sam i trafiajac, nie powinienes odpuscic vbetu na river od gorszych Ax, czasami Qx gdy postawi Cie na Tx/JJ etc.

czak2
Oldschool Grinder

A nie lepiej jest tutaj jednak grać call ?? Z AK to my powinniśmy być ostatnimi wrzucającymi bo kasa z tej reki idzie głownie z FE bo i tak na jego range mamy flipa. A wątpie żeby on po naszym 4becie wrzucał gorsze Ax a na pp jesteśmy po gorszej stronie flipa.

Na T nie lepszy jest raise ?? On tam nie wyrzuci nigdy JJ-KK a od tego możemy już np nie dostać value jak wbije :spade: albo overcard do jego parki.No i on może tutaj overplayować swoje AJ/AQ

siweq86 Autor wątku
siweq86
Oldschool Grinder

mi się też nie podoba 4bet/call na unka za 120BB, bo z pewnością ludzie im więcej mają BB tym mniej skłonni są do stackowania pre i wyrzucam tutaj słabsze Ax

czak,
nie odpuści JJ-KK na turnie? Chyba trochę przesadziłeś :) Zapomniałem podać, że miałem na niego tylko 60 handów, ale żeby takiego fisza z niego robić przy póki co porządnych statach?
Wychodziłem z założenia, że lepiej dać mu się wystrzelać z jego toppair czy air, ponieważ nie mam się aż tak bardzo przed czym bronić, bo niewiele tutaj jest drawów poza AsQs, AsJs, a przed 2outerem nie ma sensu się bronić i izolować na lepsze handy

czak2
Oldschool Grinder

Napisane przez siweq86
mi się też nie podoba 4bet/call na unka za 120BB, bo z pewnością ludzie im więcej mają BB tym mniej skłonni są do stackowania pre i wyrzucam tutaj słabsze Ax

czak,
nie odpuści JJ-KK na turnie? Chyba trochę przesadziłeś :) Zapomniałem podać, że miałem na niego tylko 60 handów, ale żeby takiego fisza z niego robić przy póki co porządnych statach?
Wychodziłem z założenia, że lepiej dać mu się wystrzelać z jego toppair czy air, ponieważ nie mam się aż tak bardzo przed czym bronić, bo niewiele tutaj jest drawów poza AsQs, AsJs, a przed 2outerem nie ma sensu się bronić i izolować na lepsze handy

Jesli grasz tutaj raise 12$ wątpie żeby on odpuszczał tutaj JJ-KK może też zagrać jakiś spazz obstawiając cię na FD no i wyciągasz max value z jego Ax.
Ja tutaj nie widzę za bardzo air w jego range