Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AK raise, cebet, raise, fold top pair

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
392 Wyświetlenia
adasko99
Oldschool Grinder

siemka, niedawno rozegralem jedna reke i chcialem sie o nia zapytac.
Wygladala mniejwiecej tak:

Party Poker NL4 full ring
HERO stack: $2.20
Player stack: $2.50
blinds: $0.04 / $0.02

HERO cards: A :club: K :heart:

HERO EP+1 raise $0.16
fold,fold,fold...
Player calls
pot: $0.38

flop comes:
5 :diamond: 10 :diamond: 10 :spade:
HERO bets $0.24
Player calls
pot: $0.90

turn comes:
K :spade:
Hero bets: $.90
Player ALL-IN

Hero folds.

Moja logika:
AK preflop wiadomo EP+1 raisex4, potem na flopie Cbet a na turnie zamiast z top para grac value chcialem sie dowiedziec jak bardzo mój przeciwnik chce kontynuowac gre i walnalem overpot bet.
No i jak mi wepchnal ALL-IN to zfoldowalem top pare bo:
#1: pokazal mega sile
#2: jego ALl-IN dalo mi do myslenia ze chyba raczej niechce on zobaczyc rivera chroniac swojego stripsa przed flushem.

Moje pytania:
1) czy ten flop board nadawalsie wogóle do Cbetu?
2)czy po dojsciu toppary zfoldowanie w jakiejkolwieksytuacji nie jest czasem -EV?

Jak teraz na to patrze to zdajemi sie ze mnie oszukano :P

4 odpowiedzi
sergii1984
Elite Grinder

1) ja bym cbetował na takim boardzie chociaż nie jest idealny

2) powinieneś sprawdzić tego all-ina. Wrzuciłeś ponad połowę swojego stacka do puli, dochodzi Ci na turnie K masz, top kickera, nie uzupełnił się flush draw i grasz fold :)

PanDuzePE
Elite Grinder

62,5 BB u przeciwnika, czy to zawodnik MSS czy jakiś fish grający w ten sposób ?

No cóż, raczej jesteś tutaj skazany na call jak chcesz już tak grać, natomiast mi tu bardziej się podoba c/x turn, jego calling range flop jest dosyć szeroki , każdy pocket 66-99, zależnie od image jakieś okazjonalne Ax też sprawdzi chociaż raz, on w swoim range nie powinienem mieć dużo Tx.

Nie po to grasz bet turn w momencie złapania TP, żeby grać bet /fold. Równie dobrze on tutaj mógł mieć KQ, KJ i bronić się właśnie przed tymi drawami ;)

adasko99 Autor wątku
adasko99
Oldschool Grinder

aha, a co to jest "c/x turn" jesli mozna spytac? :P
i drugie pytanie:
jaki wplyw na moja decyzje ma ilosc posiadanych przez przeciwnika blindów? (gram bez statsów, ten gosciu byl dlamnie unknown wiec niewiem czy to MSS player czy fish :P)

Delfinek
PokerStrategist

c/x to check/raise