Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 99 nl25

10 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
329 Wyświetlenia
plusEVqba
PokerStrategist

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.25(BB) Replayer
SB ($30.07)
BB ($50.73)
UTG ($39.23)
UTG+1 ($25.35)
Hero ($25)
BTN ($28.22)

Dealt to Hero 9♥ 9♦

fold, UTG+1 raises to $0.75, Hero calls $0.75, fold, fold, fold

FLOP ($1.85) 5♣ Q♥ 6♦

UTG+1 bets $1.25, Hero calls $1.25

TURN ($4.35) 5♣ Q♥ 6♦ 8♠

UTG+1 bets $3.25, Hero calls $3.25

RIVER ($10.85) 5♣ Q♥ 6♦ 8♠ 3♣

UTG+1 bets $9.75, Hero folds

UTG+1 wins $10.31

Czy na takiego przeciwnika co duzo barreluje OOP mam tu call na R ?
Wydaje mi sie ze F T to standard (bo za duzo bedzie barrelowal) ale nie wiem dokladnie jaka bedzie jego sekwencja blefów na R - nie mam z nim zadnej dynamiki i nie jestem pewien czy bede dobry w 33% - wg mnie za czesto mi tu pokaze AQ KQ KK AA mysle ze TT po takiej lini on tu nie ma - ale mniejsza o to bo TT i tak mnie bija, ciezko mi powiedziec jak duzo on tu bedzie mial AK AJ i nie wiem czy on barreluje blanki z tymi kartami na T

9 odpowiedzi

nie wiesz czy Twój przeciwnik dużo 3-barreluje ponieważ masz tutaj bardzo małą próbkę rąk, żeby to stwierdzić.

Ja tutaj gram rr Flop, zeby wiedzieć gdzie jestem ( jezeli uwazasz ze bedzie duzo barrelowal )

standardowo calluje Flop, fold Turn na nl25 nie ma co sie bawic w bluff catchowanie.

Pozdro.

Oczywiście czekaj na wypowiedź trenera bo sam gram nl50 ale, oceniam ręce, żeby się sprawdzić

plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Wiesz tylko problem jest taki ze ja tutaj niczego nie repuje rr flopa jezeli flop bylby 2 kolorowy to juz predzej

tak ale wyrzucasz jego caly gorszy range - on zostaje tutaj tylko z lepszymi rękoma w puli czyli Qx i TT+, przez co nie moze Cie dalej bluffowac ale to jest tylko w wypadku gdy tak jak mowisz bedzie bardzo duzo barrelowal - tak jak napisalem ja gral call flop i fold turn

btw na nl25 malo ktory gracz zastanawia sie nad tym co rapujesz - oni graja swoje wlasna gre ( taka mala dygresja )

oczywiscie moge sie mylic jak to rozegrac jak mowie oceniam tylko w celach naukowych :D

plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

napewno masz racje z tym ze gracze sa na tyle slabi ze nie ogarna ze ja tam nic nie repuje tylko widzisz ja gram na tych limitach i nie uwazam siebie za slabego gracza i jezeli mnie ktos tam reraisuje na takim flopie to ja tam robie min 3bet z air bo wiem ze on tam nie ma seta ani mocnego Qx - a domyslalm sie ze jest jeszcze kilku(nastu dobrych regow) co graja na moim poziomie badz lepiej wiec nie moge tak generalizowac

AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Jeżeli typ jest aż tak agresywny, to fold flop.

plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

nie wiesz czy Twój przeciwnik dużo 3-barreluje ponieważ masz tutaj bardzo małą próbkę rąk, żeby to stwierdzić.

Ja tutaj gram rr Flop, zeby wiedzieć gdzie jestem ( jezeli uwazasz ze bedzie duzo barrelowal )

Rr Flop IMO to najgorsze z mozliwych zagran, ale skoro jest okey to powiedz mi co robisz po jego callu na T gdy on zagrywa do ciebie ch zarowno na blanku jak i na scarry kartach

Rr Flop IMO to najgorsze z mozliwych zagran, ale skoro jest okey to powiedz mi co robisz po jego callu na T gdy on zagrywa do ciebie ch zarowno na blanku jak i na scarry kartach

gdzie napisalem ze jest to ok ? w 1. poscie napisalem wogole co innego.

robie to tylko wtedy gdy fish jest donkiem i bardzo duzo bareluje a w tym przypadku mamy tylko tylko 150 rak czyli zerową próbkę

napisalem ze standardem dla mnie jest call flop i pasuje pozniej. Jezeli juz pytasz o to zagranie rr to zrzucalbym sie na kazdym turnie, poniewaz on nie calluje tam nic gorszego zazwyczaj, chyba ze bardzo chce nas wyblefowac.

pozdro.

plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

no offence... chcialem tylko dowiedziec sie jaki masz plan na reke jak robisz rr na flopie ....

thats all ...

uche18
Oldschool Grinder

Napisane przez AutystycznyAndrzej
Jeżeli typ jest aż tak agresywny, to fold flop.

+1

Na flopie call flop byl by ok gdyby on byl pasywny i szczery na turnie

Inaczej pakujesz sie w beznadziejny spot majac 2 outy na lepsze rece i slabego bluff catchera w postaci midle pair z czym ciezko dotrwac do SD zwlaszcza kiedy jestes lepszy(a)

Pzdr