Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AK nl5 kontrowersyjny fold?

18 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,001 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.05(BB) Replayer
Hero ($4.95)
BB ($6.30)
UTG ($4.54)
UTG+1 ($5.68)
CO ($5)
BTN ($7.34)

Dealt to Hero K♦ A♣

UTG raises to $0.18, fold, fold, fold, Hero raises to $0.59, fold, UTG calls $0.41

FLOP ($1.23) Q♥ A♥ 2♦

Hero bets $0.86, UTG raises to $3.81, Hero raises to $4.36 (AI), UTG calls $0.14 (AI)

65/35/4 115hands - maniak

PRE: Easy value 3b, zastanawiam się jednak czy flat nie jest lepszy, bo jak trafię tpgk to maniak i tak da mi value, a jak nie trafie to cieżko mi go bluffować.

F: easy c-bet i dostaje snap shove, pierwsze wrażenie AQ:), drugie ok, pomyślmy.

-ready A4 on 84x mRR/shove w 50bb
-weakbets bluff

więc wniosek moim zdaniem prosty, nie bluffuje! Ale czy mimo to mam tutaj fold? pewny nie jestem moim zdaniem gram na dwa zakresy obydwa prawdoobone

Board: 2♦A♥Q♥
       Equity     Win     Tie
MP2    24.71%  11.17%  13.54% { AcKd }
MP3    75.29%  61.75%  13.54% { AA, QQ, 22, AQs+, A2s, KhTh, JhTh, AQo+ }

Board: 2♦A♥Q♥
       Equity     Win     Tie
MP2    51.82%  44.50%   7.32% { AcKd }
MP3    48.18%  40.85%   7.32% { AA, QQ, 22, ATs+, A2s, KhTh, JhTh, Jh9h, Th9h, Th8h, 9h8h, ATo+ }

ciężko jest ocenić czy on tutaj gra rasie z TPGK, bo wtedy mam snapa, ale wydaje mi się, że poprzez read o jego zachowaniu z weakhands, a jego zachowaniu teraz możemy uznać tutaj fold za poprawne zagranie.

Odpowiedz
Cytat
17 odpowiedzi
frrrantic007
PokerStrategist

Na NL5 na takiego gracza nigdy tego nie foldujesz. On tutaj ma mnóstwo Ax, masę FD, do tego shipu potrzebujesz ok 35% equity, a masz znacznie więcej :)

Domyślam się, że przegrałeś to rozdanie i szukasz możliwości wyjścia z tej sytuacji.

Pozdrawiam,
F

Odpowiedz
Cytat
sqalu
PokerStrategist

No, ja też uważam że mam wystarzczające, i mam jeszcze uwagę odnośnie twojego toku myślenia: to że masz reada jak blefuje, to nie znaczy że skoro ty czegoś nie uważasz za value raise, to że on myśli tak samo;d

Odpowiedz
Cytat
jarrekz
PokerStrategist

Ja sadze ze daivid ma racje bo on tam ma w 87,9999% seta a jak nie to ma AQ. easy muck

Odpowiedz
Cytat

No dla mnie tez fold lepszy, po co grac high variance poker na nl5? ?(

Odpowiedz
Cytat

zgadzam sie
a knoq to tiltujacy result oriented baran btw

Odpowiedz
Cytat
czaronster
Oldschool Grinder

To, źe masz notkę na niego, że widziałeś słaby sizing z blefem nie wyklucza, że za 10 minut będzie wrzucał all in z gutshotem czy najniższą parą.

Na tego ziomka stack off all day long. Tak jak pisal frrrantic on tam ma milion Ax, FD, random spazzów itp itd.

Odpowiedz
Cytat

ja bym go obstawil na combo draw badz air

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Fajnie, że jest jakaś dyskusja. Moim zdaniem i jedni i drudzy mają racje i obydwa zagrania są ok. Ciężko go tutaj postawić na konkretny range(mi szczególnie, bo pokazał AQ i moje ready sugerują, że tak gra z monsterami) ale mając TPTK w 3b vs maniak, musząc być dobry w 33%...

A co myślicie odnośnie calla pre, bo to mnie bardziej interesuje?

Odpowiedz
Cytat
sqalu
PokerStrategist

No, miło usłyszeć coś takiego. Świetne spojrzenie.
Moim zdaniem jednak po przeczytaniu tego co napisali następcy, jednak fold. Faktycznie duża wariancja i jeśli chodzi o przejście tego limitu, lepiej dać fold. Sam mam za dużo takich calli i mimo że nie wychodzę na nich źle, to po co?
Kluczowa wypowiedź IMHO : po co grac high variance poker na nl5?

Odnośnie call pre - myślę że zbyt dużo value ucieknie Ci postflop, on ma za dużo eq pre, bo jakbyś grał post flop w przypadku trafienia(bo chyba inny przypadek nas nie obchodzi)? c/r flop i cbet T i R? czy c/ship F, bo on pomyśli "blefujemy"? częściej odda flop bo obstawi ci na mocniejszy range od swojego.

Ale jeśli tak myślimy - to w takim razie value ucieka nam w foldach na takich shipach maniaków, bo często calluje takie shipy i okazują się GS, OC, FD etc.

Och jej jestem pijany ale co w końcu poniedziałek ;-)

Pozdrawiam!

PS. i w takich spotach nigdy nie obstwiam go na air, raczej KK-JJ, gorsze Axy, ale to tak na marginesie;d

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

odnosnie calla gram c/c 3x bo on potowal zawsze flopa, wiec jesli mialby gorszego Ax zawsze spodziewam sie od niego 3xpotted beta.

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Napisane przez sqalu
Kluczowa wypowiedź IMHO : po co grac high variance poker na nl5?

Dla zysku. Rezygnując z zysku w longtermie kusisz wariancje, ponieważ gracz z mniejszym winratem dostaje bardziej po dupie od losu. Zresztą, po to gramy żeby zarabiać jak najwięcej.

Odpowiedz
Cytat

przestaaaaaaaaaaaan mnie SLEDZIC!

Odpowiedz
Cytat

Andrzej, co sadzisz o tym spocie?

Odpowiedz
Cytat
siweq86
Oldschool Grinder

Wy chyba żartujecie co?:)
To jest tak łatwy bet/broke, że bania siada

Odpowiedz
Cytat
muckinfella
PokerStrategist

Napisane przez siweq86
Wy chyba żartujecie co?:)
To jest tak łatwy bet/broke, że bania siada

No niestety musze sie zgodzic :) Granie tutaaj czegokolwiek innego niz bet/_snapcall_ na 100bb deep vs taki maniak majac tptk in 3b pot @ twotoned boardzie jest _duzym_ bledem!

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Muckinfella popsul cala zabawe _mad:

Odpowiedz
Cytat
sqalu
PokerStrategist

Uf dobrze, że byłem pijany, mam przynajmniej jakieś wytłumaczenie :D

Odpowiedz
Cytat