Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AK nl25

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
180 Wyświetlenia

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$25,00:///////;BU$25,70:155/17/14/5,0/6/23/100/100;[/tg]
0,1/0,25 No-Limit Hold'em (4 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.69 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is CO with A♥, K♦
Hero raises to $1,00, BU calls $1,00, 2 folds.

Flop: ($2,35) 2♣, 2♠, 5♣ (2 players)
Hero bets $1,68, BU calls $1,68.

Turn: ($5,71) J♥ (2 players)
Hero ???

Final Pot: $22,56

turn
nie chciałem samemu betować, bo przy tej agresji często dostanę raise i muszę się składać. co wybrać c/f c/c c/r? jeśli c/r to jaki bet size?

5 odpowiedzi
StraightGinn

Z c/r poczekalbym aż trafie. Tutaj grałbym albo c/f albo b/f, J jest niezłą kartą do 2nd barrela ale to sytuacyjne i musisz ogarnąć jak duże masz FE.

Na pewno warto popatrzyć na jego coldcall, jeśli to kilka % to są tam praktycznie tylko pockety które powinien do 2nd barrela zrzucić.

c/r to mozna kombinowac jakbys cos trafil :D a zreszta imo on i tak czesto mozesz zagrac check behind

bet/fold na scary card bedzie ok

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Turn: ($5,71) J♥ (2 players)
Hero checks, BU bets $4,35, Hero raises to $12,50, BU folds.

Final Pot: $22,56

zagrałem c/r

moglbys wyjasnic czemu b/f jest twoim zdaniem lepsze? po c/r powinien spasowac wszystkie srednie made hands (pokety), z ktorymi moze tu coś kombinować po becie. poza tym wyciagam value od jego blefów. darmowej karty się nie boję, bo może mi ona jedynie poprawić układ.

simon1989

Osobiście jestem zwolennikiem c.r na turnie. A to dlatego, że na tym boardzie bardzo często będziesz floatowany i uzyskasz dodatkowe value z floatu. Dodatkowo tak jak mówi kolega będzie musiał wywalić sporo srednich made hands, które tutaj mogą zagrać call flopa/raise turna bądż call/call. Imo przeciwko takiemu agresorowi zagranie takie jak zaprezenowałeś sprawdza się lepiej.

Aczkolwiek chętnie wysłucham Haśka.

Zagranie pod scary card powinno ale nie z typem gracza agresywnego. Imo tutaj właśnie c/r na turnie powinien go zmusić do spasowania masy średnich made hand do czego nie zmusi go na pewno linia bet/bet. Imo większe fe generujesz bet/ c/r aniżeli bet/bet w stosunku do agresywnego gracza a na domiar tego ściagasz o wiele więcej value nawet w przypadku blefu bo on bardzo często zabetuje any2 na turnie.

simon1989

Bardzo podobna sytuacja do tej co kolega ma wyżej. Po ponad 1k rąk gram z ardzo agresywnym przeciwnikiem z af w okolicach 4,5 i bardzo lubiącym floatować.

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Betfair
SB ($49.75)
BB ($87.01)
Hero ($59.80)
CO ($94.36)
BTN ($108)

Dealt to Hero T♥ T♣

Hero raises to $2, fold, BTN calls $2, SB calls $1.75, fold

FLOP ($6.50) 9♠ 7♠ K♥

SB checks, Hero bets $4.25, BTN calls $4.25, SB folds

TURN ($15) 9♠ 7♠ K♥ A♥