Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ak Nl10

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
171 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]BU$10.00:///////;SB$12.50:///////;BB$10.42:///////;MP1$12.33:///////;MP2$10.00:///////;MP3$10.00:///////;CO (Hero)$12.58:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with A:d, K:s.
MP1 raises to $0.20, MP2 folds, MP3 calls $0.20, Hero raises to $0.80, 3 folds, MP1 calls $0.60, MP3 calls $0.60.

Flop: ($2.55) A:s, 9:c, 8:h (3 players)
MP1 checks, MP3 bets $1.50, Hero raises to $3.50, MP1 folds, MP3 calls $2.00.

Turn: ($9.55) Q:d (2 players)
MP3 checks, Hero checks.

River: ($9.55) K:d (2 players)
MP3 bets $5.70, Hero calls $5.70.

Final Pot: $20.95.

Results follow:

MP3 shows three of a kind, eights(8c 8d).
Hero shows two pairs, aces and kings(Ad Ks).

MP3 wins with three of a kind, eights(8c 8d).

Witam.
Gram przeciwko unkowi. Dziś zagrałem 1 sesje na NL10 i nie mam jeszcze żadnych statystyk na graczy.
Tutaj raisuje donk bet, bo widzę że wiele osób je stawia i folduje na raisy, ewentualnie na 2nd barrel. Niestety na turnie spada Q i po jego checku też poczekałem aby zobaczyć za darmo turn. Teraz nie wiem co powinienem zagrać na river- on chyba tak gra tylko sety, ewentualnie się zagubił gdzieś z JT czego wykluczyć nie można.
Widzę u niego na flopie AX i sety, ale jego pasywna postawa zmusiła mnie do ataku.
Na river fold czy sprawdzać to?
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
chemikLO
Oldschool Grinder

Wyżej preflop

Wszystko można uzasadnić przeciwko unkowi.
Raise flop jest dobry jeśli myślisz że AQ sprawdza.
W konsekwencji na rvr on może grać bet z czymś takim {88,99,AQ+}
Na to masz 50% equity, więc polecam call.

Ale ponieważ na unka nic nie wiadomo, to ja flopa nie raisuję, bo jego zakres do grania call preflop może zawierać TYLKO PP, a żadnych broadway'ów

Odpowiedz
Cytat
guciu87
Oldschool Grinder

Dokładnie.. jeśli na F wyskakuje z takim donkiem to calluj! raisem izolujesz sie tylko na sety+AK(czasmi AQ).. jednocześnie wyrzucając w zasadzie wszystkie gorsze ręce. Twoja ręka jest za dobra by zamieniać ją w blef;) Generalnie grałbym tutaj call/call/call gdzie na R bardziej dlatego ze muszę niż że chce. Dodam jeszcze ze na każdej innej karcie na R, oprócz A to jest łatwy fold(A to też call).

pzdr :fdrink

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Rzeczywiście raisem izoluje się tylko na lepsze ręce, ewentulanie jakiś AK może to sprawdzić.
Myślę, że KK też w iluś tam % czasu sprawdza, ale na unka to nie najlepiej zagrane.

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Siema.

Super ze raise na flopie zostal wyjasniony :) Dokladnie, tutaj nie bardzo jest sens raiseowac, bo slabsze AX i tak sie splaca, a wyrzucamy air, jesli on ma + stackujemy sie vs jego mocne rece, ktore nas bija. W tym spocie nie ma sensu go przebijac, to jest max calldown + uwazaj na multiway, bo ludzie uwielbiaja callowac tu PP pod seta.

Ps. A na turn/river to blank!

Odpowiedz
Cytat