Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ak

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
249 Wyświetlenia
Szkodnick

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($10.77)
BB ($4)
UTG ($8.84)
UTG+1 ($10)
Hero ($11.21)
MP1 ($10.86)
MP2 ($10)
CO ($7.55)
BTN ($10)

Dealt to Hero A♣ K♥

UTG raises to $0.40, fold, Hero calls $0.40, fold, fold, fold, fold, SB raises to $2, fold, fold, Hero calls $1.60

FLOP ($4.50) 6♦ T♥ K♣

SB bets $2, Hero raises to $5, SB raises to $8, Hero raises to $9.21 (AI), SB calls $0.77 (AI)

TURN ($22.04) 6♦ T♥ K♣ 9♠

RIVER ($22.04) 6♦ T♥ K♣ 9♠ 6♥

Spoiler

SB shows K♦ J♠
(Pre 26%, Flop 14.3%, Turn 15.9%)

Hero shows A♣ K♥
(Pre 74%, Flop 85.7%, Turn 84.1%)

Hero wins $21.05

Pytanie mam głównie co do gry pre-flop. Z racji, że otwierał gość z UTG nie 3-bet'owałem, aby zostawić w miarę szeroki range jak na UTG u niego. Pytanie co po 3-becie od SB?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Napisane przez Szkodnick
Z racji, że otwierał gość z UTG nie 3-bet'owałem, aby zostawić w miarę szeroki range jak na UTG u niego.

To nie pozycja sama w sobie decyduje o tym czy chcesz 3betować ale takie czynniki jak:
-range villaina z pozycji z której otwiera
-reakcja jego vs 3bet
-jego gra postflop
Możesz z zupełnie różnych powodów 3betować jak i tylko callować - tak tylko piszę, że nie możesz wchodzić w utarte schematy typu 'nie 3betuje gościa bo on podbija z utg'. Jeśli to unk to szukam czynników przemawiających za tym, że to jakaś ryba - widze stack 8,84$ i już wiem, że chce go 3betować by wyizolować sobie do gry.

Jeśli chodzi o reakcje vs squeeze gościa z sb - tu znów kłaniają się staty - nie jestem zwolennikiem na pewno grania tu 4beta, a to czy call czy fold to już właśnie ocena stylu gry danego gracza.

As played akcja na flopie to wtf - po co raisujesz? Flop nie jest bogaty w drawy, jego ręcę mają zazwyczaj nikłą szanse na wyoutowanie Cię także spokojnie możesz flatować.

Odpowiedz
Cytat

nie wiadomo co to za gracz, przyjmijmy ze w miarę ogarnięty.

jak robi squezze to albo ma tam AA KK albo kompletny blef ew jakieś blokery z brodway Axs tutaj by sie przydały jakieś staty. Ciężko w 3 betowanej puli ucieck z tptk vs unk. raczej bym tego nie grał tak agresywnie post bo co on tam moze mieć ? z czym by szedł for value ? może meicc jakieś AT KJ KQ KT JT QT bez wiedzy gramy porpstu hazard i zgadywanke. Nie wiem jak grasz czy jestes pasywny czy nie pf jak on widzi czy mozesz mieć tam AK KQ czy czesciej jakies pp albo draw.

Ja wole takie coś 3 betować jest to czesto 3 bet blef ale mamy mega uproszczone decyzje.

zazwyczaj utg bedzie callował TT-QQ AK moze AQs 4 bet gra AA i KK wiedz na flopie bardzo często gramy w otwarte karty i mamy mega łatwą decyzje. a na 4 bet innego gracze vs nasz 3 bet vs utg mamy easy fold również.

Moze jest to strata vale grajac 3 betem ale majac inicjatywe można wygrać pule a grajac call nigdy.

Do tego grajac call z mp vs utg bardzo czesto bedzie jakis famili pot którego nie chcemy.

Odpowiedz
Cytat

Jeśli chodzi o reakcje vs squeeze gościa z sb - tu znów kłaniają się staty - nie jestem zwolennikiem na pewno grania tu 4beta, a to czy call czy fold to już właśnie ocena stylu gry danego gracza.

vs squeeze z SB i fold UTG 101% czasu gram call mamy pozycje, duzo cześciej nie bedzie tutaj wstanie betować 2 ulic z czymś co nas nie bije takze w tej sytacje easycall

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Niekoniecznie - vs niski squeeze agresora i biorąc pod uwagę pozycje na jakie squeezuje nie jestem tu happy do callowania 3beta tylko dlatego, że jestem IP. Masz spore reverse implied oddsy vs KK/AA a QQ niekoniecznie Ci się wypłaci jak trafisz - kwestia taka, że Ty wiesz, że on nie robi tego light i on wie, że ty callując w tym spocie masz realną rękę. Oczywiście należy też wziąć w rozważania utg - jak fisz to wiadomo, że call bo sama obecność ryby w rozdaniu pozwoli Ci szybko zorientować się jak stoisz, a nawet jak on folduje to wiesz, że sb mógł chcieć go wyizolować od Ciebie.

Odpowiedz
Cytat

Cześć!

Pre flop stack openera wskazuje na to ze jest fishem. Warto sprawdzic na ilu gra stolikach-pomocne info. 3bet jak i call sa w porzadku. 3bet ma te plusy ze zwykle masz pot hu i on ma tendencje do bycia fishem. Minusy sa takie ze nie wiemy ile pfr z danej pozycji oraz jak zachowuje sie na agresje z rangem slabszym. Tzn ile ma ft3bet,4bet. To przemawia za callem.

Na pewno nie chce tu 4betowac bo nie mam o nim info a przynajmniej nic o nim nie wspomniales. Nie mozna zakladac ze ktos100% czasu gra tu SQZ for bluff. Nic bardziej mylnego. Od tego posiadamy statystyki aby ich uzywac. Btw gdy robi to for bluff i jest oop call mi sie najbardziej podoba. Szczegolnie wtedy gdy sporo cbetuje.

Odpowiedz
Cytat