Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

88

10 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
214 Wyświetlenia
Szkodnick

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
Hero ($10)
BB ($5)
UTG ($18.88)
UTG+1 ($5.17)
UTG+2 ($10.28)
CO ($14.35)
BTN ($3.84)

Dealt to Hero 8♣ 8♥

fold, fold, UTG+2 calls $0.10, CO calls $0.10, BTN raises to $0.50, Hero calls $0.45, fold, fold, fold

FLOP ($1.30) 6♦ 9♦ 2♥

Hero checks, BTN bets $0.70, Hero raises to $9.50 (AI), BTN calls $2.64 (AI)

TURN ($7.98) 6♦ 9♦ 2♥ 3♦

RIVER ($7.98) 6♦ 9♦ 2♥ 3♦ J♥

Spoiler

BTN shows A♠ A♣
(Pre 80%, Flop 88.4%, Turn 95.5%)

Hero shows 8♣ 8♥
(Pre 20%, Flop 11.6%, Turn 4.5%)

BTN wins $7.62

Call pre-flop licząc na sprawdzenia od UTG i CO. Na flopie liczę, że BTN będzie CBetował 100% czasu. Mimo, że jest shortem mam tu FE oraz jakieś Showdown Value. Gdyby grał pełnym stackiem rozważałbym pomiędzy call flop lub raisem do ~1,9-2$ i poddawałbym rękę na jakąkolwiek agresję.

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

To jest spot gdy akurat jestem w stanie odpuścić preflop. Chodzi o to, że call pod seta jest ok gdy agresor preflop ma duży stack. Vs short obvious nie możesz grać pod setmining, a na utg czy co bym nie liczył bo samym limpem pokazują słabość - nie mają mocno -> twoje implied oddsy są wątpliwe.

Odpowiedz
Cytat

easy fold PF Nie dość że nnie ma sensu grac pod set oop to raz a 2 oop nigdy gra nie bedzie dochodowa z 88 bez seta, bo gramy oop ;). 3 btn pewnie izoluje mega szeroko takze nie ma oddsów. easy fold pf. to co zrobiłeś to palenie kasy.

to co zrobiłeś post to jzu tragedia gdybyś miał cokolwiek nigdy byś tak nie zagrał. dlatego ja bym cie tutaj sprawdzał nawet z najmniejsza parą. pewnie z jakimś dobrym Ax taz sprawdzę.

Do tego short i całkowice nie rozumiem tutaj tego sprawdzenia z 88. Jesli chodzi o te limpy to fishe moga tak zrobić z AA i KK ale wtedy juz całkiem spalisz kase bo nie beda callowac tylko raisowac i nawet flopa nie zobaczysz.

Odpowiedz
Cytat

Yo!

Pre flop mozna izolowac jak i grac fold. Gdy wiem ze jest fishy i gra czesto l/c to po prostu zawyzam sizing.

Post flop on nie cbetuje to tak dla info wiec nie wiesz jak czesto to robi. Zatem imo lepiej samemu betnac bo nie uwazam ze on tu bedzie czesto gral for bluff. Tym bardziej ze nie znasz jego tendencji.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez kruszon19
Yo!

Pre flop mozna izolowac jak i grac fold. Gdy wiem ze jest fishy i gra czesto l/c to po prostu zawyzam sizing.

Post flop on nie cbetuje to tak dla info wiec nie wiesz jak czesto to robi. Zatem imo lepiej samemu betnac bo nie uwazam ze on tu bedzie czesto gral for bluff. Tym bardziej ze nie znasz jego tendencji.

czyli sugerujesz ze dobrym rozwiązaniem jest 3 bet ? to jest jest praktycznie potcomit

nie ma tutaj bardziej dochodowej decyzji niz fold

Odpowiedz
Cytat
dzixxx

zaraz moment, bo chyba Kruszon juz swietami zyje :coolface: chyba mu sie pomylil HERO z BTN,

Post flop on nie cbetuje to tak dla info wiec nie wiesz jak czesto to robi.

przeciez on cBetuje.

Szkodnik masz jakis program HM/PT ? bo naprawde ich staty odgrywaja tutaj najwieksza role i z nimi duzo latwiej jest rozkminiac spoty. Imo jezeli tamci limpowali i ktos ich izoluje to fishek czesto dolozy, a 2 to juz wgl.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez blelol
easy fold PF Nie dość że nnie ma sensu grac pod set oop to raz a 2 oop nigdy gra nie bedzie dochodowa z 88 bez seta, bo gramy oop ;). 3 btn pewnie izoluje mega szeroko takze nie ma oddsów. easy fold pf. to co zrobiłeś to palenie kasy.

to jest niespójne co piszesz. jeśli BTN izoluje mega szeroko to mamy easy 3bet/stackoff PRE. Zarabiamy dużo na samych foldach , jest dużo dead money w puli a on wciaz mzoe shipnac AK, moze AQs

tu trzeba policzyc range izolacji BTNa i zobaczyc jak na niego wygladamy ale przeciez vs limperki to on tu pewnie podbija minimum ATo+, KJo+ QJs 77+ a na ten range mamy aż 45% więc spot się robi EV+ dzięki FEq

jedyne co mnie martwi ze gra az do 5bb izo co moze byc oznaka sily a moze nie byc (np. z AA niektorzy gracza graja nizej bo nie chca wystraszyc limperow a z KQ zagraja wyzej bo nie maja nic przeciwko zgarnieciu puli preflop - tak wiec tutaj ciezko okreslic co oznacza jego sizing).

Odpowiedz
Cytat

to i tak będzie czysty flip poza tym każdy szanujący sie reg nie bedzie gral z MSS em :coolface:

Odpowiedz
Cytat
Szkodnick Autor wątku
Szkodnick

Napisane przez dzixxx
Szkodnik masz jakis program HM/PT ?

Mam HM1, ale nie mam praktycznie żadnych rąk, bo dopiero zaczynam klikać cash games, bo normalnie MTT gram :)

Odpowiedz
Cytat
Szkodnick Autor wątku
Szkodnick

Napisane przez yro77
jedyne co mnie martwi ze gra az do 5bb izo

Przy dwóch limperach podbicie do 5bb chyba nie jest jakoś wybitnie duże?

Jeżeli dwie fiszki limpują to właśnie wydaje mi się, że są to gracze, którzy chętnie zobaczą flopa i ze względu na nich głównie był call pre flop z mojej strony.

Odpowiedz
Cytat