Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AJs - Spazz czy close zagranie?

15 Posty
8 Użytkownicy
8 Reakcje
409 Wyświetlenia
trzasku
PokerStrategist

$0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players

SB: $22.32 (223.2 bb)
BB: $15.29 (152.9 bb)
UTG: $10 (100 bb)
Hero (MP): $10 (100 bb)
CO: $10 (100 bb)
BTN: $10.48 (104.8 bb)

Preflop: Hero is MP with A J
UTG folds, Hero raises to $0.30, 2 folds, SB raises to $1, BB folds, Hero calls $0.70

Flop: ($2.10) 9 3 8 (2 players)
SB checks, Hero checks

Turn: ($2.10) Q (2 players)
SB bets $1.50, Hero calls $1.50

River: ($5.10) A (2 players)
SB bets $2.50, Hero raises to $7.50 and is all-in, SB calls $5

Preflop: Przeciwnik to maniak z total 3-bet 30% a na SB nawet 50%.

Flop: Realizuje equity grając check behind.

Turn: Zakładam, że może grać tak zarówno Qx jak i zupełnie random handsy.

River: Dalej widzę w jego rangu Qx ale też ręce takie jak Ax, 9x, 8x, nietrafione drawy, air. Mając okazje chcę ciągnąć maksymalne value od wszystkich Axów które 3-betował preflop oraz Qx które prawdopodobnie też sprawdzi. Czy moje założenia są poprawne czy raczej dopadł mnie tutaj tilt typu chciwość i zrobiłem spazz?

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

On tam chyba musiałby 3betować A4o i callować ship na river by to był profitowy spot xD

Odpowiedz
Cytat
MikeWrclv
Oldschool Grinder

Napisane przez trzasku
Czy moje założenia są poprawne czy raczej dopadł mnie tutaj tilt typu chciwość i zrobiłem spazz?

płacą Ci za tak głupie zdania?

Odpowiedz
Cytat

ale on ma WTSD 18 i W$SD jak rasowy nit - poki co przynajmniej - imo to swiadczy o tym ze na R jest raczej szczery. Ja to chyba na takiego light 3-betera zagralbym po prostu 4-bet/ship i juz :)

Odpowiedz
Cytat

.

Odpowiedz
Cytat
ErHB01
PokerStrategist

najglupszy raise na river jaki widzialem

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

W sumie umieszczanie mu do rangu wszystkie Axy ponieważ mieszczą się w jego 50% 3-bet preflop oraz zakładanie że z racji że jest to duża ryba nigdy nie odpuści żadnego Axa i czasami będzie też callował Qx jest trochę nieralne. Więc rzeczywiście był to spazz.

@krajek6, nie zagrałem 4-bet szpiu ponieważ na 4-bet może się okazać, że już zrzuca większość rąk i nie będę tam ahead.

Odpowiedz
Cytat
DamianLuna
PokerStrategist

1. Pre-flop matryca 3Betu pozycja vs pozycja strasznie upraszcza życie.

2. Ja osobiście betuje gdyż uważam że jest to lepsza opcja ponieważ: mogę wygrać tu i teraz, wiem gdzie jestem z moją ręką gdy dostane raise, łatwiejsze mam decyzje na Turnie gdy trafie J, A lub backdoor.

Nie uważam że tu realizujesz equity gdyż masz tylko 2over, backdoor straight draw i backdoor flush draw, a je sie dobrze rozgrywa jako agresor. Czyli tak na dobrą sprawę 6 outów które nie muszą się okazać czyste (chyba że źle rozumiem to pojęcie)

3. Jeśli uważasz że cię koleś blefuje to call river. Policz sobie stosunek kombinacji gorszych rąk które cię sprawdzą do lepszych które cię biją a wyjdzie ci czy dochody jest rasie.

4. Jeśli naprawdę to jest taki maniak to 4Bet/Ship wydaje się nie głupia opcją, choc strasznie wariancyjną :f_grin:

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek
Poker Player

Napisane przez trzasku
Flop: Realizuje equity grając check behind.

What?

Na river to jest fold, bo gramy na top range.

Odpowiedz
Cytat
wg123
PokerStrategist

Na river to jest fold, bo gramy na top range.

Nie. Nie na gościa 60/50. Easy call, ale raise to spazz.

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Up +1.

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek
Poker Player

Ok, to napisz co miał.

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

A♥:Q♣: Możliwe, że próbujesz zastosować tutaj koncepty z wyższych stawek z których pochodzisz, na jakim limicie grasz Prostyczlek?

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek
Poker Player

No i macie swoje ez calle, bo HM pokazuje 60/50.
To jest fold, bo nie zobaczysz takiej linii - check 9 hi flop, bet 3/4 turn Q i 1/2 A river we 3 bet pocie z blefem w 25% przypadków, żeby zarobić na chleb na tym sprawdzeniu, a jak trzymasz AJdd to już w ogóle wypada mu jedyne co teoretycznie biłeś - Axdd. Koleś widać ownuje stolik, nie jest maniakiem, który klika bet, bet, bet.

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Zapewne :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat