Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA - Wciąganie ryby preflop z topem

10 Posty
6 Użytkownicy
4 Reakcje
330 Wyświetlenia
trzasku
PokerStrategist

$0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players

SB: $10.32 (103.2 bb)
Hero (BB): $10.59 (105.9 bb)
UTG: $5.51 (55.1 bb)
MP: $11.08 (110.8 bb)
CO: $12.81 (128.1 bb)
BTN: $10.64 (106.4 bb)

Preflop: Hero is BB with A A
UTG calls $0.10, MP raises to $0.60, 3 folds, Hero calls $0.50, UTG calls $0.50

Flop: ($1.85) 4 Q K (3 players)
Hero bets $1.32, UTG calls $1.32, MP folds

Turn: ($4.49) Q (2 players)
Hero bets $3.05, UTG raises to $3.59 and is all-in, Hero calls $0.54

River: ($11.67) 9 (2 players, 1 is all-in)

Preflop: Nie zdecydowałem się na 3-bet ponieważ MP folduje aż 70% na tej pozycji, a zważając na to, że on ma tam słabszy zasięg bo izoluje rybę pewnie jeszcze więcej. Zauważyłem, że na UTG mam ogromną rybę 98/16 po 100h. Postanowiłem, że zagranie będzie miało o wiele większe value gdy zagram just call i wciągnę rybę od której postflop łatwo wygram stacka. Czy moje założenia są prawidłowe i dobrze postąpiłem?

Flop: Jeżeli MP nie trafił to nie zabetuje z rybą w puli a jak trafił to i tak sprawdzi mój bet więc donkbet wydaje się być tutaj idealny. W ten sposób nie dopuszczam do sytuacji w której wszyscy przeczekają flop - nie tracę value ani nie rozdanie darmowych kart.

Turn: W jego ogromnym rangu są dosłownie wszystkie flush drawy na diamencie, Kx oraz Qx. Sizing dobieram tak aby przypadkiem nie pomyślał o zrzuceniu Kx.

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
DamianLuna
PokerStrategist

Zagrał bym identycznie :f_drink:

Z tym że takie zagranie pre-flop jest umie standardem, gdyż taki bankomat chce zachować w puli.
Flop std db i tylko dobrać tak sizingi aby jak najszybciej wrzucić resztę pieniędzy :f_biggrin:, jeśli MP nic nie ma to nie będzie przeszkadzać.

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek
Poker Player

Flat preflop i donks flop?

Odpowiedz
Cytat
wg123
PokerStrategist

Napisane przez trzasku
Sizing dobieram tak aby przypadkiem nie pomyślał o zrzuceniu Kx.

Więc jeśli betniesz za 3,05$, to callnie Kx, a jak za 3,59$ to już nie? :f_biggrin:

Moim zdaniem preflop na NL10 będąc OOP to nie jest max EV rozegrane AA. Nie jest powiedziane, że gdy zrobisz 3bet, ryba nie callnie.

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

@DamianLuna, :f_thumbsup:

@Prostyczlek, w pierwszym poście umieściłem wytłumaczenie dlaczego właśnie skorzystałem z takiej linii.

@wg123, Nigdy nie wiadomo czy za 3,59$ callnie ale pewnie masz rację. :f_tongue: W sumie prawda, mógł callnąć też 3-bet ale chciałem mieć pewność i nie musiałem budować puli bo OR otworzył już za 60c.

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek
Poker Player

Aha czyli linia min. value. Sensownie. :profit: MP może tu grać c beta z JT/Qx/Kx/AJ/AT czy nawet z biedniejszym rangem, a jak donkujesz to on to wszystko zrzuca.

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

@Prostyczlek, według mnie takie ręce jak JT, Kx prawdopodobnie callnie na donkbet. Nie zgodzę się też z tym, że on tam by c-betował Qx, AJ, AT. W puli jest ryba, więc gracz ten będzie bardzo szczery ponieważ wie, że nie ma dużego folding equity. Na jakim limicie w tej chwili grasz?

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek
Poker Player

Nie każdy gra tak jak Ty. Są regi co c-betują co najmniej to co podałem.

Odpowiedz
Cytat
nikoro309
PokerStrategist

Wp, donkbet jest bardzo dobry, w tym spocie chodzi o to żeby dostać value od fisza na flopie i turnie, a nie 1 cbet blef od rega, który może nie atakować bordu który często będzie trafiany przez przeciwników. Nie chcemy doprowadzić do sytuacji gdzie reg zagra xb.

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

WP, argumenty sam podałeś.

Odpowiedz
Cytat