Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ajs

11 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
217 Wyświetlenia

Poker Stars $25.00 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 2323566
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (SB): $25.10 - VPIP: 19, PFR: 16, 3B: 6, AF: 3,2, Hands: 508720
BB: $25.00 - VPIP: 19, PFR: 15, 3B: 7, AF: 2,4, Hands: 2295
UTG: $38.22 - VPIP: 21, PFR: 12, 3B: 8, AF: 2,0, Hands: 123
CO: $11.18 - VPIP: 12, PFR: 10, 3B: 6, AF: 4,0, Hands: 2350
BTN: $13.17 - VPIP: 21, PFR: 18, 3B: 9, AF: 5,5, Hands: 5457

Pre Flop: ($0.35) Hero is SB with J :heart: A :heart:
2 folds, BTN raises to $0.62, Hero calls $0.52, 1 fold

Flop: ($1.49) 8 :club: 9 :heart: 7 :club: (2 players)
Hero checks, BTN bets $1.00, Hero raises to $2.75, BTN raises to $12.55, Hero folds

Ta reka to, o ile pamietam, jakas zalosna proba walki z mssem. Nie radze sobie z tymi sukinkotami zupelnie. Moze ktos polecic jakies artykuly/filmy na ten temat?
No, ale do rzeczy. RFI: 36, ft3b 74.
Reszta:

Tutaj chyba zmarnowalem bardzo dobre equity. Trzeba bylo grac call.
Pomozecie?
Pzdr

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
Corsarz

ziomek po co raise?

gram call i patrze co spada jeśli blank i on checka uderzam jeśli kompletuje sie strit just call i decyzja river

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Patrz na jego cbety - bedzie duzo uderzal na turnie. A vs 34% zakresu chce sie jakos bronic i tutaj wydawalo mi sie, ze jest dobry spot na to. Wole blefowc flop, bo jest taniej.

Odpowiedz
Cytat
Corsarz

to nie jest dobry flop do blefów,tacy goście tu będą agresywni własnie na flopie, będą rozgrywac wszystkie GT jakieś Parki + GT, 2 parki, FD tym bardziej że to jest BTN vs SB. Wolałbym jednak grac tutaj just call z decyzją na turnie, która daje mi więcej informacji.

Odpowiedz
Cytat
MuskTfujWruk

Call na flopie takze jest sredni bo jesli gramy w ten sposob to nigdy nie mamy tutaj na midstacka ani seta ani 2 par ani gotowego strita, JJ+ takze nie mamy bo je 3betujemy pre. Czasami zostanie nam TT ktorego nie chcielismy 3betowac pre i ktore callujemy flop chociaz jak dla mnie TT na tym flopie powinno raczej grac stackoff. W gruncie rzeczy mamy tutaj w jego oczach tylko drawy i air. On tutaj nie spasuje majac jakiegokolwiek made handa.

Moze 3bet pre bylby lepszy. Zostaje mu 10% range, z ktorym nie wiem co robi bo nie widze jego 4beta. Dodatkowo nie dostaniesz squeeze z BB ktory nie wydaje sie byc super pasywny + jesli reg zapewne widzi wasz Fto3bet

Odpowiedz
Cytat
Corsarz

lepszy call na flopie i decyzja na turn niż raise na flopi, jeśli koniecznie chcemy walczyc o tą pule. tak jak wspomniałem wczesniej to nie jest dobry flop do blefików.

Odpowiedz
Cytat
sammyABG

Call mi się kompletnie nie podoba, mamy tak capped range tutaj, że vs myślący gracz, będziemy tracić mnóstwo kasy w takich spotach. 3bet pre z SB, na BB call byłby ok, bo jesteśmy dużo bardziej spolaryzowani w jego oczach.

Odpowiedz
Cytat
boczekboczek

3bet pre obvious profit vs 36%range btn w szczegolnosci ze za nami siedzi NIT ktory nie bedzie robil zadnych move-ow, as played c/r najlepszy na flopie.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez boczekboczek
3bet pre obvious profit vs 36%range btn w szczegolnosci ze za nami siedzi NIT ktory nie bedzie robil zadnych move-ow, as played c/r najlepszy na flopie.

Z jednej strony tak, z drugiej -vs tak szeroki zakres-moge zamieniac w blef duzo gorsze rece niz ta. Wlasnie dlatego, ze jest nit nie musze sie obawiac czesto sqza i moge spokojnie grac pasywnie, maksymalnie dominujac btna.
Tak wiec ja wole call pre.

Odpowiedz
Cytat
Libera

Postflop wole tam grac tylko call i na wielu turnach mu bedzie ciezko Ciebie hero callowac, nie chce grac raise, bo co tutaj chcesz wyrzucic z draw on Ci zapewne shipnie wyrzucisz tylko rece ktore bijesz i ewentualnie niskie PP/AK AQ ktore nie koniecznie tutaj CBetuje

Odpowiedz
Cytat
muckinfella

Hi

Pre jesli 3betujesz AJs na mssa to z intencja 3b/stackoffu vs jego szeroki stackoff range natomiast przy 74% ft3b nie osiagniesz tego (chyba, ze on ma 4bet BU 100%), wiec tak jak napisales, mozesz 3betowac tone air natomiast AJs callowac miazdzac jego range. Gdyby mial kosmiczny 4bet na BU lubie tutaj 3b/ship.

Postflop on wyglada na kolesia, ktory strzela luzne 2 barrele i poddaje River + folduje turna po raise 71% czasu dlatego sadze, ze mozesz wprowadzic na niego linie XC-Xship z light z equtiy.

Tutaj kazdy A/J//T/6/5 sa dla Ciebie ok kartami, poniewaz albo dostajesz made hand, albo dodatkowe equity albo sa strasznie scary dla jego range i prolly gralbym XC flopa i X/ship na kadzej karcie z wymioenionych oprocz A/J, z ktorym mozesz XC i sprowokowac trzeci barrel.

Pozdr

Odpowiedz
Cytat