Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A6o(CO) NL2

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
100 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]UTG2$0.96:///////;MP1$10.02:///////;MP2$2.16:///////;MP3$2.04:///////;CO (Hero)$2.70:///////;BU$2.53:///////;SB$5.75:///////;BB$1.05:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with 6:s, A:d.
UTG2 folds, MP1 calls $0.02, 2 folds, Hero raises to $0.07, 3 folds, MP1 calls $0.05.

Flop: ($0.17) 6:h, 9:h, 6:c (2 players)
MP1 checks, Hero bets $0.08, MP1 calls $0.08.

Turn: ($0.33) Q:s (2 players)
MP1 checks, Hero bets $0.12, MP1 calls $0.12.

River: ($0.57) 9:s (2 players)
MP1 bets $0.52, Hero raises to $1.04, MP1 calls $0.52.

Final Pot: $2.65.
Results follow:

MP1 shows a full-house, nines full of sixes(9:d J:d).
Hero shows a full-house, sixes full of nines(6:s A:d).

MP1 wins with a full-house, nines full of sixes(9:d J:d).

Witam. Jak oceniacie to rozdanie, dodam że po zobaczeniu tej 9 która spadła na river przypuszczałem, że jest ona w jego zasięgu i trafił nutsa mimo to zrobiłem raise. Mam nadzieje, że wmiare to rozegrałem.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
rusher88

Heja.

Juz preflop mozna dyskutowac na temat tego czy raise z A6o vs unk-limper jest OK, bo to jest jeden z najgorzej grajacych AX, jaki mozesz tu izilowac.

W kazdym razie kiedy juz zrobiles raise pre, to postflop pomysl z betowaniem flopa i tuan jest spoko, ale z racji ze:

- grasz na limpera, ktory jest slabszy
- wiekszosc osob na tych stawkach ma dosc statyczne calling range
- tu jest troche drawow
- masz poki co realne nutsy
- chcesz max value od ukladow ktore calluja raz i folduja, lub dwa razy i folduja

betuj _zdecydowanie_ wyzej. Tutaj spokojnie 15c wg mnie na flopie mozesz zagrac i bardzo podobnym %sizingiem na turnie -> river jest nasty i akcja od niego tez nie jest przyjemna, bo jednak 9X, to spora czesc jego calling range na flopie. Bijesz tylko bluffy- raise na pewno odpada, to jest wybor miedzy callem i foldem, gdzie akurat na PSB po takiej linii moglbym nawet znalezc hero folda.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za ocenę sytuacji, jeśli chodzi o betowanie zawsze betuje wyżej lecz wiedząc, że mam nutsa chciałem go zatrzymać w rozdaniu, żeby nie poddał od razu i przez tz. "slow play" przegrałem po raz kolejny, może lepszym rozwiązaniem tu było by betowanie wyżej i ewentualne wyrzucenie go na turnie, ale kto mógł wiedzieć, a co do tego Ax preflop powiem że z CO i BU raczej to otwieram, czy sądzisz że to błąd?, jakie ręce są porządku by otwierać z tych pozycji?.

Odpowiedz
Cytat