Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Aj

6 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
176 Wyświetlenia
jarrekz
PokerStrategist

Cake Poker No-Limit Hold'em, $0.04 BB (8 handed) - Cake-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP1 ($0.85)
MP2 ($6.83)
CO ($1.41)
Hero (Button) ($4.23)
SB ($2.22)
BB ($3.41)
UTG ($0.94)
UTG+1 ($2.59)

Preflop: Hero is Button with J, A
5 folds, Hero bets $0.16, 1 fold, BB calls $0.12

Flop: ($0.34) A, 10, 6 (2 players)
BB bets $0.30, Hero calls $0.30

Turn: ($0.94) 7 (2 players)
BB bets $0.80, Hero raises to $3.77 (All-In), BB calls $2.15 (All-In)

River: ($6.84) 2 (2 players, 2 all-in)

Total pot: $6.84 | Rake: $0.45

gosc jest donkiem gra co rozdanie limp/call.

5 odpowiedzi
Wolandooo
Oldschool Grinder

Witam!

Preflop dobry raise. Trudno powiedzieć jak zachować się wobec takiego donkbeta. Pasowanie AJ w tej sytuacji jest zbyt weak. Raise/fold to obrócenie ręki w blef, więc nie pozostaje nic innego niż call. Na turnie sprawy się nieco komplikują. Raisując go tu wyizolujesz się raczej na lepsze ręce. Pytanie z jaką ręką mógłby tu postawić zakład na flopie i na turnie. Ten bet turn wygląda mocno - gra prawie w pot. Jest to naprawdę trudna decyzja, ale w tej sytuacji nie chciałbym raczej wrzucać stacka. Zostaje więc call lub fold. W zależności od Twojego odczucia - np. czy pokazywał wcześniej agresję, czy raczej grał pasywnie powinieneś wybrać jedną z dwóch opcji. Minusem opcji call jest to, że zrzucasz się na jego shove river. Zagrałbym tu fold.

pozdrawiam

Woland

jarrekz Autor wątku
jarrekz
PokerStrategist

Zdecydowalem sie na push ze wzgledu ze na river prawdopodobnie bylby z jego strony push wiec juz wole tutaj wrzucac stacka a osobiscie nie chcialem zrzucac tutaj TPGK dlatego ze uwazam ze czesto on tak bedzie gral slabszego asa ode mnie, obserwowalem go chwile i widzialem ze to jest donk jakich malo. Pomyslalem ze jestem z przodu na turnie i ze i tak mnie sprawdzi juz tutaj wiec nie ma sensu czekac na shove na river.
Gosciu mial A7 takze turn mu bardzo podpasowal.
Zagranie moze sie wydawac troche marginalne, ale naprawde on byl idiota do potegi. Prawdopodobnie bet pota by robil nawet zobojetnym Ax na turn

Wolandooo
Oldschool Grinder

Ok, tylko fajnie by było, gdybyś takie info wklejał już w rozdaniu - dla mnie donk to zarówno kolo 90/60 jak i 60/20 jak i 40/2. Jednak jest tu bardzo ważne czy on był pasywny czy agresywny.

Staraj się w takich rozdaniach jak najwięcej readów pisać od razu w wątku z ręką, ponieważ wszystkie takie informacje są bardzo przydatne podczas oceniania.

jarrekz Autor wątku
jarrekz
PokerStrategist

stat niestety miec nie moge, jedynie notatki

Wolandooo
Oldschool Grinder

chodzi mi o Twoje takie przemyślenia, na co go obstawiałeś, a nie staty - wiem, że na cake nie można używać trackerów :)