Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Aa Sss Nl10

10 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
605 Wyświetlenia
simon1989

Witam. Niestety z tymi konwerterami nie umiem sobie jak narazie poradzić może dlatego, że mam mało czasu. Ale po krótce, chciałem się pochwalić jednym rozdaniem.

PRE FLOP:
Na preflopie na pozycji średniej przede mną sprawdził jeden gracz więc wszedłem z 4BB+1BB za tego właśnie gracz czyli łącznie 0.50$. Ku mojej uciesze sprawdził mnie, tak więc w stawce mieliśmy 11,5BB.

FLOP:
Na flopie doszedł K 7 5 w różnych kolorach tak więc o doborze do koloru moby być nie mogło a sam miałem na ręce overpair. Tak więc nic mi nie szkodziło tak jak wyczytałem zagrać trochę wbrew zasadzie, bo pewnie gdybym zagrał od razu 2/3 to by spasował(jak się okazało miał na ręce A D więc myślę, że jakbym zagrał ostro wiedziałby, że doszedł mi K). Tak więc zagrałem jako pierwszy check i on zrobił to samo.

TURN:
Na turnie doszła 6 i wiedziałem, że raczej nic prócz króla na jego ręce, którego byłem przekonany, że nie ma więc teraz mogłem spokojnie tylko wyciągać z niego jak najwięcej. Zagrał za 2BB myśląc, że może spasuje i zagarnie niezłą stawkę. I znowu forum się przydało. Odczekałem prawie na koniec czasu i zagrałem all-in a on pewnie myśląc, że gram niepewnie sprawdził mnie.

jak się okazało miał A D a na river doszedł K. Myślę, że to moje najlepsze rozdanie bo w sumie on nie mając nic mógł spokojnie wcześniej spasować a chyba jak zobaczył A A to się bardzo zdziwił :)

Pozdrawiam i następnym razem już wsadze z konwertera rozdanie :)

9 odpowiedzi
magic83

Fajnie ze sie udalo ale nie zalecam takiej gry!!Ja wtym rozdaniu myslal bym troche inaczej, skoro nie spasowal reki na flopie po moim podbiciu tozn ze musi cos miec skoro musi cos miec dlaczego to cos ma zrzuci wobec mojego cb jesli nie zrzucil wobec podbicia na pf??Zle kombinuje??

Wiem jaka jest irytacja jak sie na tak dlugo czekane AsAs zgrania blindy ale uwierz mi ze jeszcze wieksza irytacja jest jak puszcza sie przecinika malym kosztem na river i przegrywa AsAs z dwoma parami!!!!!!

Chwali sie tobie ze wrzucasz rece na forum!!

Ps. na NL10 nie ma co kombinowac:):) :)ludzie rozdaja tam pieniadze czesto zachowuja sie jak bankomaty:):) :)

darek75

>Ps. na NL10 nie ma co kombinowac ludzie rozdaja tam pieniadze czesto zachowuja sie jak bankomaty

No to ja ma calkiem inne wrazenia z gry:) Mam dokladnie odwrotne, ludzie troszke sie nauczyli i graja calkiem rozsadnie...calkiem czyli trafi sie co jakis czas maniak :) a generalnie prawie TIGHT...

Ogolnie nie ma tak prosto z mojego punktu widzenia...

magic83

No ja tam gram najczesciej w czasie treningow, pamietasz moja ostatnia sytuacje z AsAs z lewej gory gdzies w polowie treningu jak mialem dwie pary asow jednoczesnie (druga w tym samym momencie na prawej gorze). Ktos przedemna podbijal ja go przebilem sam zostalem jeszcze raz przebity przez zawodnika sss(powiedzilame ze musi miec conajmniej AA KK) no i potem nastapila jeszcze jedna niespodzianka jeszce jeden sss dolaczyl sie do gry wolajac to przebicie przebicia. Pamietasz jak sie skonczylo koles mial 99!!W czasie kazdego treninugu kilka razy pokazuje jak ktos zagrywa takie klawe zagrania!!

No moze bankoimaty zabrzmialo zbyt noszalancko:):) :)

kolorado128

trener magic83 obszedł się z Tobą bardzo łagodnie, bo zagrałeś do kitu, kiedy mamy na ręku made hands to celem na flopie jest zagranie all in, a przynajmniej 2/3 puli właśnie z AA, jeszcze widać nie przegrałeś z tą parą, ale wcześniej czy pózniej tak będzie Musisz na flopie zagrać ostro bo nigdy tak do końca nie wiesz co ma przeciwnik i co mu dojdzie na turn. Ja przegrałem już kiedyś i AA i KK właśnie przez taki błąd.

simon1989 Autor wątku
simon1989

Original od kolorado128
trener magic83 obszedł się z Tobą bardzo łagodnie, bo zagrałeś do kitu, kiedy mamy na ręku made hands to celem na flopie jest zagranie all in, a przynajmniej 2/3 puli właśnie z AA, jeszcze widać nie przegrałeś z tą parą, ale wcześniej czy pózniej tak będzie Musisz na flopie zagrać ostro bo nigdy tak do końca nie wiesz co ma przeciwnik i co mu dojdzie na turn. Ja przegrałem już kiedyś i AA i KK właśnie przez taki błąd.

Hmmm no dobrze ale odnosząc się do danej sytuacji mogłem tak postąpić. Jakby miał coś mocnego to i tak by wszedł a skoro dałem checka on mógł poczuć się trochę pewniej. Trochę ryzykowalem bo na turnie mogl dojść np K ale przy tym co gral ( a nie byl sss) nie sadzilem by mial jakas pare na rece. Wg. mnie zagranie na flopie 2/3 lub all-in miało by sens gdyby na flopie doszły troche inne karty a mianowicie np. jakas wysoka para na flopie. Jak doszedl sam krol gdybym podbil 2/3 bylby raczej pewny ze mam na rece co najmniej krola z wysokim kickerem i z A D spasowalby. A tak przynajmniej podkusilem go do gry all-in. Zle mysle ??

Kolorado przegralem z KK i AA wiec tutaj sie mylisz. Po prostu w tej sytuacji wydawalo mi sie to lepsze rozwiazanie ani chwili nie bylem zagrozony(mial A D). Co prawda mogl trzymac jakas niska pare i czekac na dojscie ale poker to tazke ryzyko a wg. mnie w tym wypadku wcale nie podjelem go. Po prostu zagralem inaczej ale wg. mnei na takim samym ryzyku jakbym wszedl na flopie z all-in. Wg. mnei nawet bylo to bezpieczniejsze zagranie anizeli po flopie od razu all-in.

kolorado128

No cóż, będziesz grał jak uważasz,ale nie musisz się martwić,że po twoim mocnym zagraniu przeciwnik się przestraszy i nie sprawdzi, sprawdzi, jak nie on to inny. Na potwierdzenie tego co pisałem wyżej wkleiłem urywek z opisu o SSS : Sposób gry opisany w tym punkcie odnosi się do wszystkich sytuacji, w których podbiliście przed flopem. Dla każdej z możliwych trzech kategorii kart – Made Hands, Draws i Trash-hands, o których mogliście przeczytać w poprzednim artykule Ocena kart na flopie, zostanie pokazany najbardziej zyskowny sposób postępowania w danej sytuacji.
Gotowe karty i draws

Zgodnie ze strategią Shortstack gotowe karty i Draws rozgrywa się tak samo. Wasze karty są w tych wypadkach tak silne, że waszym celem jest wchodzić All-In i włożyć do puli wszystkie wasze pieniądze.
Z gotowymi kartami i draw'ami, celem jest wejście All-in

simon1989 Autor wątku
simon1989

Original od kolorado128
No cóż, będziesz grał jak uważasz,ale nie musisz się martwić,że po twoim mocnym zagraniu przeciwnik się przestraszy i nie sprawdzi, sprawdzi, jak nie on to inny. Na potwierdzenie tego co pisałem wyżej wkleiłem urywek z opisu o SSS : Sposób gry opisany w tym punkcie odnosi się do wszystkich sytuacji, w których podbiliście przed flopem. Dla każdej z możliwych trzech kategorii kart – Made Hands, Draws i Trash-hands, o których mogliście przeczytać w poprzednim artykule Ocena kart na flopie, zostanie pokazany najbardziej zyskowny sposób postępowania w danej sytuacji.
Gotowe karty i draws

Zgodnie ze strategią Shortstack gotowe karty i Draws rozgrywa się tak samo. Wasze karty są w tych wypadkach tak silne, że waszym celem jest wchodzić All-In i włożyć do puli wszystkie wasze pieniądze.
Z gotowymi kartami i draw'ami, celem jest wejście All-in

Z drawami tylko jak bylismy agresowarami ;) Pozdro 8)

ale to jest motywujące, tak zobaczyć ze nawet najlepsi popełniali kiedyś błędy :D

Urbi23

Tak. Niemniej jednak archeologia nie jest na żadnym forum mile widziana ;)