Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AA nl5

13 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
550 Wyświetlenia
MistyK

Full Tilt - $0.05 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 3

BTN: $6.18
SB: $5.02
BB: $5.00
UTG: $8.10
UTG+1: $0.86
MP: $5.00
MP+1: $2.91
LP: $5.00
Hero (CO): $8.65

SB posts SB $0.02, BB posts BB $0.05

Pre Flop: (pot: $0.07) Hero has A♠ A♥

fold, UTG+1 calls $0.05, fold, fold, fold, Hero raises to $0.22, fold, SB raises to $0.76, fold, fold, Hero calls $0.54

Flop: ($1.62, 2 players) 4♣ Q♦ K♠
SB bets $1.24, Hero calls $1.24

Turn: ($4.10, 2 players) 3♠
SB bets $1.62, Hero calls $1.62

River: ($7.34, 2 players) T♠
SB bets $1.40 and is all-in, Hero calls $1.40
villain 18/13 af 1 h 84
Ja i moje granie tricky AA. W 3betowanej puli niby powinieniem sie stackowac z OP ale tutaj mamy K I Q ktore robia sety. Nie potrafilem tego zrzucic, bilo mnie KK i QQ a ja bilem AK ktore nie powinno tu betowac bo nie bije absolutnie nic. Takze izi fold flop? Wynik to dla mnie zart :D wrzuce pozniej

12 odpowiedzi
Thorek

Witaj.

Na taki range jak podałeś na flopie masz:

Equity Wygrana Remis Zagubiona Ręka
Gracz 1: 49,731% 49,335% 0,791% 49,874% AsAh
Gracz 2: 50,269% 49,874% 0,791% 49,335% KK-QQ, AKs, AKo

także calldown jest tutaj ok. Niemniej jednak to co wiele razy powtarzałem. Na NL2 i NL5, a nawet jeszcze NL10 z wysokimi pocketami gramy straight forward na preflopie, żeby nie mieć kombinacji z takimi właśnie sytuacjami, także ja tutaj preferuję 4-bet preflop.

Pozdrawiam.

MistyK Autor wątku
MistyK

Gdybym zagral 4bet to on sie tutaj zrzuca i nie wyciagnalbym stacka:) Ale Thorek tak na logike przeciez AK tutaj nie betuje bo od czego ciagnie value? Nie ma tutaj reki dla ktorej gra tu value bety. QQ KK AA go bije a z AK ma splita wiec w jakim celu AK to betuje? Wiec jak dla mnie mozesz zostawic KK QQ AA i wtedy sytuacja jest niekolorowa.

MistyK Autor wątku
MistyK
Thorek

Nie zgodzę się z tobą do końca, bo idąc tym tropem na boardzie K95 rainbow też pasujesz overpair w 3-betowanej puli? Nic się nie zmienia w porównaniu do tego rozdania, więc jesśli zamierzasz pasować w takich sytuacjach to tym bardziej powinieneś wrzucać stacka na flopie. Gracze na tych limitach nie oceniają tego w takich kategoriach jak ty tutaj, bo po prostu TPTK w 3-betowanej puli to dla nich monster i on tutaj na turnie często uznaje, że wrzucił zbyt dużo, żeby już odpuścić made hand.

Pozdrawiam.

MistyK Autor wątku
MistyK

Oczywiscie ja wrzucam ze wzgledu na kazdy AK. Ale patrzac z punktu widzenia AK on nie ma po co betowac bo nie ciagnie od niczego value. Z AK gralbym na takim boardzie po prostu c/c bo od czego on tu ciagnie value ? od KQ ? no badzmy realistami :D Skoro gosc nie wyglada na megafishozorda to na tych stawkach zawsze bedzie mial AQ+ QQ+ isnt it?

on tutaj moze 3betowac AK i betowac pare kroli. Nie 3betujac K nie wyciaga zadnych informacji na temat twojej reki. W dodatku to ze inicjatywa nalezy do ciebie sprawia, ze dwa na trzy przypadki prawdopodobnie wyrzucisz go zwyklym cbetem. Dlatego AK jest jak najbardziej w jego rangu i on sie nie zastanawia tutaj, czy betujac AK ma EV0 czy -EV, on widzi Asa i Krola i jest wstanie z tym stackowac sie przewaznie juz przed flopem. Mogles przebic go dwukrotnie przed flopem. Taki gracz stwierdzi ze wrzucil w rozdanie juz zalozmy te 0.76, to dorzuci nastepne, bo nie zrzuci pf AK

MistyK Autor wątku
MistyK

Prawie nigdy na FTP nl5 ludzie nie wrzucaja AK tego mozesz byc pewien. A co do rozegrania reki .. Patrzac z punktu widzenia villaina. On zagra tutaj check ktory raz -> indukuje bluffy od JJ i QQ -> 2-> i tak sie zestackuje z AK KK I AA, a od QQ JJ moze dostac jeszcze troche value. Straszne to AK jest :OOOO

to moze powiesz, co pokazal?

Napisane przez MefSork
to moze powiesz, co pokazal?

JJ? :D

MistyK Autor wątku
MistyK

sry misslick -> dalem potwierdz jeszcze raz reke. No pokazal AK ale to mi sie wydaje idiotyczne. Cbet rozumiem ale po co on betuje turn ? Wiadomo ze QQ i JJ sie tutaj zrzucaja na cbet a zostawia sobie tylko KK AA i AK z ktorym ma splita , nie mam racji ? Zle mysle? Jak tak to plz poprawcie mnie :D Czemu nie lepiej zagrac c/c turn i c/c river? Jest szansa ze AA nie bedzie chcialo tu grac na stacki (ja sie zastanawialem czy jest sens) i po prostu nie zabetuje turna i rivera?

kroszo

miałem Cie wczoraj na stołach mistyk! pozdro!

smajlo

wg mnie za bardzo kombinujesz to jest NL5, po kilku takich rozdaniach w ktorych mocno wtopilem za bardzo myslac zrezygnowalem poki co z takich szaleństw. Dodam tylko ze dawniej lubilem callowac 3bety z AK i jak juz trafilem TP to gralem tak jak przeciwnik tu niesamowcie podniecony ze trafilem w duzej puli;) wracajac gralbym tu raczej shove flop zeby AK, czasem AQ czy jakies JJ sie wyplacilo - jak ma KK, QQ, to trudno.
a co do 'przeciez AK tutaj nic nie bije' - widzialem podobna kwestie w innym temacie w ktorym sedzia zalecal shove - chyba masz za duza wyobraznie i za ostroznie grasz - no offence

zeby nie bylo tez gram na ftp i wiem jak ludzie graja

pozdro