Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA nl 5

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
203 Wyświetlenia
nickunknow
PokerStrategist

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$5:17/12/0/0,5/25/0/100/0;Hero$5,62:///////;[/tg]
0,02/0,05 No-Limit Hold'em (5 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy.com Elephant 0.105 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with A♥, A♠
3 folds, SB calls $0,03, Hero raises to $0,25, SB calls $0,20.

Flop: ($0,50) A♦, 7♥, 2♠ (2 players)
SB checks, Hero bets $0,5, SB calls $0,50.

Turn: ($1,50) 2♦ (2 players)
SB checks, Hero checks.

River: ($1,50) T♠ (2 players)
SB bets $0,85, Hero raises to $3,10, SB calls $2,25.

Final Pot: $7,70

Turn jest tak suchy, że wydaje mi się, że cbetem wyrzucę praktycznie cały range przeciwnika. Miałem nadzieję, że na riverze częściej dostanę call od gorszych rąk / ew. wyindukuję jakiś bet. Czy w takim wypadku mój sizing jest odpowiedni?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
kNoq001
PokerStrategist

czesc

dlaczego cbetujesz flopa - od czego chcesz value
dlaczego betujesz w pota?

Odpowiedz
Cytat
nickunknow Autor wątku
nickunknow
PokerStrategist

To podchwytliwe pytanie?

Prawdę mówiąc, to nie pamiętam, jednak to była pierwsza ręka którą grałem vs. villain i chyba zagrałem trochę mindfuckowego beta, bo i tak najczęściej dostanę tutaj fold, a jakieś pockety mogą to sprawdzić(?), Ax raczej wszystkie sprawdzają.

Turna czekałem, bo wydawało mi się, że tych Ax nie ma aż tak dużo, ale nie jestem pewien co do poprawności tego checka, skoro dostałem call na flopie...

Trochę się pogubiłem w swoim zawiłym myśleniu...

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

czy ja wiem czy podchwytliwe, po prostu chcialem zobaczyc czy zastanawiasz sie nad kazdym spotem czy tez klikasz przyciski bo tak nakazuje "standard"

a wiec tak
-na flopie masz totalne nutsy i nie boisz sie zadnej karty na turnie
-blokujesz bardzo kombinacje Ax w tym spocie
-betem celujesz w pockety (od ktorych masz 1 street value) sety oraz Ax ktorego jak napisalem blokujesz
-PSB rzadko wyciagniesz tutaj value od czegos innego niz Ax czy gorszy set

podsumowujac
od Ax oraz setow dostaniesz stacka do rivera
od pp masz jeden street value wiec mozesz betowac takze turna
cala reszta folduje na Twoj bet
gdy czekasz behind dajesz mu
-szanse na zablefowanie turna (Ty masz pozycji i nawet vs check mozesz vbetowac)
-szanse na zlapanie dodatkowego equity

dlatego ja bym czesto czekal tutaj flopa o ile nie wiem, ze gram z duzym cs'em i betowal turna lub tez probowal lapac jego blefy

tak jak zagrane to zdecydowanie bet turn bo on tam raczej nie ma blefow gdy calluje flopa wiec takze nie betnie ich na river = indukcja blefu nie ma tutaj miejsca, za to czekajac tracisz jedna ulice value od gorszych rak

pozdro

Odpowiedz
Cytat