Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Aa #2

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
185 Wyświetlenia

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

MP: $12.27 (122.7 bb)
CO: $10.54 (105.4 bb)
BTN: $14.29 (142.9 bb)
SB: $3.29 (32.9 bb)
BB: $2.70 (27 bb)
Hero (UTG): $24.41 (244.1 bb)

Preflop: Hero is UTG with A♥ A♦
Hero raises to $0.40, 2 folds, BTN calls $0.40, 2 folds

Flop: ($0.95) 3♣ K♥ 3♠ (2 players)
Hero bets $0.70, BTN raises to $3, Hero ?

villain unk/wtedy to były moje pierwsze ręce przy stoliku, ale tendencje miał już na fisha

No właśnie, wrzucać to czy callować? Odpuszczać tego nie mam jak - tam nic mnie nie bije poza jedną kombinacją 33, (on tam nawet nie ma ani jednej kombinacji A3s) i trapowanymi KK. Ja jestem za re-raise/call ship z uwagi na to, że jestem OOP, ale chciałbym zasięgnąć drugiej opinii.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
gburekk
Oldschool Grinder

Na tym flopie z uwagi na brak pozycji, grałbym 3bet/ship. Gdybyś wiedział, że villain to jakiś spazzer można dać mu strzelać i grać check/call, ale vs unknown wolę 3bet i grę o stacki.

Odpowiedz
Cytat

Dla mnie to jest albo fold, albo easy call-c/c-c/c, bo jego range tutaj to często air/nuts czasami Kx albo jak ma Kx to sam sie powiesi. Nie lubie tutaj wrzucac, bo to izolowanie sie na top range.

jesli to jest fish to bije cie 23,43,53,63,k3,a3,33 więc trochę tego jest.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

tutaj rozwazalbym dwie drogi, b/c lub b/3bet - mysle, ze on zbyt czesto tutaj wyglada na air/nutsy aby to b/3betowac bo grajac ta linie zakladamy, ze on odda stacka z Kx ale ta sama reka bedzie czesto betowac takze turna wiec value nie utracimy + na tym boardzie praktycznie jedyna scary kart jest K (2outy) dlatego nie mamy przed czym sie chronic
zaleta b/c jest to, ze dajemy mu okazje betnac te ewentualne air jeszcze raz na turnie czego nie uzyskamy 3betujac

pozdro

Odpowiedz
Cytat