Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A2s NLT

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
124 Wyświetlenia
Sosen91
Oldschool Grinder

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
Hero ($10.45)
BB ($11.22)
CO ($17.22)
BTN ($10)

Dealt to Hero A♦ 2♦

fold, BTN raises to $0.30, Hero raises to $1, BB calls $0.90, BTN calls $0.70

FLOP ($3) 7♣ A♠ 9♠

Hero checks, BB bets $0.10, BTN calls $0.10, Hero calls $0.10

TURN ($3.30) 7♣ A♠ 9♠ 6♠

Hero bets $2, BB folds, BTN calls $2

RIVER ($7.30) 7♣ A♠ 9♠ 6♠ 5♣

Hero checks, BTN bets $3.65, Hero calls $3.65

BU 21/19/steal bu 58%/ f t 3 bet 75%/f c bet 100/wts 16%/161h
BB fish 55/19/4.5/f c bet 54%/ wts3 36/35/163h

Pre-Jak się dostowujecie do gierki gdy mamy agro stealera na Bu i Fisha na BB ? Ja postanowilem 3 betowac by nie oddawac blindow tak łatwo, liczylem ze BB nie jest az takim fishkiem by cold callowac 3 bety light.

Flop-trafiam top pair bottom kicker i nie widze tutaj v beta poniewaz w ich rangu jest wiecej lepszych ax niz drawow. wiec checkuje .

Turn-teraz robi sie strasznie draw heavy i postanawiam betowac.
Na river- nie wiem czy mam value w betowaniu na river vs Bu wiec postnaiwam c/c liczac ze uderzy coś gorszego ze wzgledu na moja weak linie.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
gburekk
Oldschool Grinder

Preflop podoba mi się Twój bluff 3bet na gracza z BU, chociaż wiedząc, że masz za sobą fisha, dla którego coldcall openraise i coldcall 3betu to jedno i to samo zagranie, grałbym raczej fold. Nie rozumiem natomiast zupełnie akcji postflop. Nie betujesz flopa bo uważasz że masz gorzej, a jak na turnie wpada flush to nagle przejawiasz agresje? Twoja ręka nagle stała się tutaj najlepszą ręką? Myślę, że to duży spazz.
Celowo pogrubiłem bluff 3bet, abyś zrozumiał po co 3betowałeś. Ja tutaj vs dwóch przeciwników na flopie gram check/fold. Dla mnie rozdanie się zakończyło wraz z nieudanym blefem. Na ten sizing mogę oczywiście mogę sprawdzić jeden street, ale nigdy tutaj nie dochodzę do showdownu.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

Napisane przez gburekk
Preflop podoba mi się Twój bluff 3bet na gracza z BU, chociaż wiedząc, że masz za sobą fisha, dla którego coldcall openraise i coldcall 3betu to jedno i to samo zagranie, grałbym raczej fold. Nie rozumiem natomiast zupełnie akcji postflop. Nie betujesz flopa bo uważasz że masz gorzej, a jak na turnie wpada flush to nagle przejawiasz agresje? Twoja ręka nagle stała się tutaj najlepszą ręką? Myślę, że to duży spazz.
Celowo pogrubiłem bluff 3bet, abyś zrozumiał po co 3betowałeś. Ja tutaj vs dwóch przeciwników na flopie gram check/fold. Dla mnie rozdanie się zakończyło wraz z nieudanym blefem. Na ten sizing mogę oczywiście mogę sprawdzić jeden street, ale nigdy tutaj nie dochodzę do showdownu.

zgadzam sie

ogolnie ten donk na turnie moglbys wyjasnic bo skoro zalozyles, ze na flopie nie masz value to nagle na wpadajacym flushu bedziesz je mial?
fold pf majac fiszka za soba ktory duzo calluje -> c/f lub ewentualnie c/c do takiego sizingu na flopie bo ciezko znalezc tutaj az tyle gorszych rak i o ile u fisza moglibysmy od czegos sciagac kase to jesli reg z takim foldto3bet calluje to ma jednak mocny range

pozdro

Odpowiedz
Cytat