Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] A4s nl2

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
178 Wyświetlenia
cyphr

PartyGaming - $0.02 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 3

Hero (CO): $2.45
BTN: $1.60
SB: $2.04
BB: $1.76
UTG: $2.29
UTG+1: $2.00
MP: $2.00
MP+1: $5.54

SB posts SB $0.01, BB posts BB $0.02

Pre Flop: ($0.03) Hero has 4♠ A♠

fold, fold, fold, MP+1 calls $0.02, Hero raises to $0.10, fold, SB calls $0.09, fold, MP+1 calls $0.08

Flop: ($0.32, 3 players) Q♦ 4♥ Q♣
SB checks, MP+1 checks, Hero bets $0.22, fold, fold

SB - VPIP 18, PFR 7, AF 15, WTSD 35, W$SD 14, Hands 147

Preflop raise trochę naciągany.

3 odpowiedzi
Gobos

Takie ręce jak Twoja można grać z pozycją w sumie ale na zasadzie otwierania pod kolor lub strita . Inne układy cie nie interesują. Bo złapana parka asów czy ta parka czwórek gówno warta tak naprawdę. Dam ci radę od serca (okupioną moimi błędami) widziałem w inny topiku Twoim, że uczysz się na razie rozgrywania podstawowych sytuacji jak np sety. Zatem naucz się najpierw tych najprostszych sytuacji do wyciągania pieniędzy jak sety, AA, KK. A potem dopiero baw się w mega trudne wymagające dużo liczenia i wiedzy gry pod drawy ;) W wielu wypadkach naprawde w gówniane sytuacje się wpakujesz gdzie potrzeba sporo wiedzy by nie zamienić się w bankomat.

cyphr Autor wątku
cyphr

Jedno dziwne rozegranie seta jeszcze o niczym nie świadczy. W 90+% dostaję pas na preflopie jak mam pocketa lub na cbeta jak już trafie tego seta. Rozdania bez historii, więc nawet nie ma po co ich publikować.
Twoja uwaga co do tego w jakie sytuacje się angażować natchnęła mnie do rzucenia okiem na to jak wyglądają moje wygrane przy różnych rękach startowych. Oczywiście najlepiej wypadają pockety, AKs oraz ... KTs i K9s! Może dlatego, że w tych przypadkach najmniej kombinuję, tylko gram prostego pokera, fit or fold? Trzeba będzie przemyśleć swoją grę. Może czekanie na akcję bedzie nudne, ale mam nadzieję pozwoli to na przebrnięcie NL2.
Dzięki za kopa, oby okazał się skuteczny :]

rusher88

Siema.

Z AXs jest roznie. Na jednych stolach sie rozgrywa je z UTG, a na innych ciezko o granie ich z MP2. Wszystkoe zalezy do graczy jakich masz na stole i od Twojego edge postflop, stad poczatkujacych zacheca sie do gry tight, a dopiero pozniej do dostosowywania gry do wlasnych preferencji.

Stad fold preflop jest to OK.

Zupelnie nie zgadzam sie z tym:

akie ręce jak Twoja można grać z pozycją w sumie ale na zasadzie otwierania pod kolor lub strita . Inne układy cie nie interesują.

To jest bzdura. W graniu tych rak nie do konca chodzi o lapanie czegos konkretnego. Ale aby je efektywnie grac, potrzeba znac przeciwnikow + wiedziec jak na nich grac.

Stad mysle ze fold preflop by byl tu najlepszy dla tej sytuacji, kiedy jestes poczatkujacy.