Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 77 nl2

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
185 Wyświetlenia
cyphr

PartyGaming - $0.02 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 3

CO: $2.09
Hero (BTN): $3.73
SB: $1.54
BB: $2.03
UTG: $1.94
UTG+1: $1.74
MP: $1.63
MP+1: $2.03

SB posts SB $0.01, BB posts BB $0.02

Pre Flop: ($0.03) Hero has 7♣ 7♠

fold, fold, fold, fold, CO raises to $0.08, Hero calls $0.08, SB calls $0.07, fold

Flop: ($0.26, 3 players) J♠ 7♦ A♠
SB checks, CO checks, Hero checks

Turn: ($0.26, 3 players) 4♥
SB bets $0.25, fold, Hero raises to $0.50, SB calls $0.25

River: ($1.26, 2 players) 9♠
SB bets $0.96 and is all-in, Hero calls $0.96

SB - unk

3 odpowiedzi
Gobos

Co chciałeś osiągnąć czekając behind na flopie? Niedość, że na stole lezy flushdraw to jeszcze ograniczasz sobie value z nutsem. Jak najbardziej z setem chcesz betować każdy street To pierwszy błąd.

Drugi, jak przebijasz przeciwnika to rób to 3 x wysokość jego podbicia. Twoje przebicie daje mu doskonałe oddsy pod call 1:4 .ZObacz sobie moje rozdanie 98s nl2 gdzie opisałem i pokazałem na przykładzie, dlaczego to co robisz jest bez sensu.

River, no cóż.. Trzeba sprawdzić mimo wszystko. Dużo rąk może chcieć blefować przy scarry card. A on pewnie miał tego flusha, co nie? Tak naprawdę to to rozdanie przegrałeś na flopie i turnie. Dalbyś mu zakład flop a potem 3 x raise lub 2nd barrel na turnie to by taki chętny do drawowania nie był ;p A tak to dałeś mu czysty zloty interes.

cyphr Autor wątku
cyphr

Rozdanie wygrałem, może dzięki głupiemu wciągnięciu do gry przeciwnika na flopie.

Thorek

Witaj.

Call preflop pod seta był jak najbardziej prawidłowy, ale dlaczego nie betujesz flopa? To był mega duży błąd z twojej strony. Nie możesz pozwolić sobie na takie zagranie z dwóch powodów. Po pierwsze nie budujesz puli z monsterem, a po drugie board jest drawowaty i rozdawanie darmowych kart tylko ci szkodzi nigdy nie pomaga i koniec końców wrzucasz stack przy uzupełnionym flush draw, co jest dla ciebie dużo bardziej niekorzystne, ponieważ flusha zawsze będzei w range przeciwnika. Błąd też popełniasz na turnie, gdzie miniraise'ujesz. Miniraise nigdy nie wchodzi w grę zarówno na preflopie, jak i postflop. To jest po prostu błąd. Niestety postflop rozegrałeś fatalnie.

Pozdrawiam.