Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

68s

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
96 Wyświetlenia

IPoker No-Limit Hold'em, €0.50 BB (4 handed) - IPoker Converter Tool from http://flopturnriver.com

BB (€132.75)
UTG (€61.89)
Button (€50)
Hero (SB) (€51.25)

Preflop: Hero is SB with 8, 6
2 folds, Hero raises €1.25, BB calls €1

Flop: (€3) 7, Q, 7 (2 players)
Hero bets €2, BB calls €2

Turn: (€7) 9 (2 players)
Hero bets €5, BB calls €5

River: (€17) A (2 players)
Hero bets €12.50,

Tutaj nie potrafie sie zdecydowac czy spaz czy wp.

Na preflopie - spaz. Gracz ma staty 37/29, fts BB vs SB 29, ftcb 25/57/0 (cos tu jest nie tak, bo w popupie sa inne cyfry choc zblizone), 3b 12, probka 272h. Steal niedochodowy, nie bede mogl go ograc postflop. To by chyba zalatwialo cala reke...

Flop raczej suchy, sparowany, nadajacy sie do cbetu, tyle ze nie jestem pewien czy akurat na takiego przeciwnika. Nie bardzo widze, jaki moglbym miec plan z moja reka po jego (bardzo prawdopodobnym) callu wiec giveup chyba lepszy.
Skoro on tak malo folduje, to na turna dochodzi z olbrzymia porcja zakresu. Ma tam Ahighe, pewnie wszystkie floaty w postaci bdoorow, kazda PP, kazdy FD. I oczywiscie kazda dame i siodemke.
Na turnie moje FE zgodnie z jego statami delikatnie rosnie. Oznacza to, ze on tutaj wyrzuca bdoory, ktore nie zlapaly eq, Ahighe bez drawu, niskie PP. Czy to wystarczy zeby zabetowac? Wciaz bedzie callowal mase TJ, 9x, TT-JJ, FD, T8, 68 - bardzo duzo. I to wszystko ma na riv. Wydaje mi sie, ze mam tam FE na shipa, ale nie wiem.

Niepotrzebnie w ogole zaczalem to rozdanie potem moj tok myslenia byl taki jak powyzej. Ma to sens?
Pozdro

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
muckinfella
PokerStrategist

Hey

Sam ATS przy tych statach jest dosc mocno naciagany. Co o nim wiesz? Defenduje ~70% czasu w tego typu spotach i nie folduje w ogole na cbety na flopie/turnie -> albo chcesz na niego bic 3 beczki jako bluff, albo vbetowac na 2-3 streetach- co wolisz?

Ja jako pierwsza adaptacje zawsze polecam Ci to drugie a z low suited gapperami strasznie ciezko Ci valuebetowac 2-3 streety bo najczesciej masz middle/bottom pair/draw, wiec daleko od top range.

Tak wiec na niego nie mam zupelnie nic przeciwko foldowi pre i wole na niego duzo bardziej ręce typu J9.

As played on jest typem bluffcatchera/calldownera a Ty pusczasz mu tutaj trzy strzalki z 8high podczas, gdy praktycznie nigdy, przenigdy nie wyrzucisz Qx i kilku pp + przy jego tendnecjach pre widze tutaj _mase_ 7x.

pozdr

Odpowiedz
Cytat