Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl2 for living. 250bi do końca czerwca

88 Posty
40 Użytkownicy
0 Reakcje
8,198 Wyświetlenia
profek20
Poker Player

Rozumiem ze grasz 4 stoly na nl2?

Odpowiedz
Cytat
ryhukox Autor wątku
ryhukox
Poker Player

Super początek. Mega chujowo sie czuje, wczoraj 1,5k i to ledwo, z przymusu, dzisiaj siadłem na chwile, mimo że zaczęło się +5bi w 15 minut, to strasznie mi się gra. W ogóle leb mnie nawala i sie poce jak świnia. Nie chce jednak rezygnować i, jeśli to nie cziting, przedłuże termin o te 2 dni.
Nie zakładam się. Tak 4 stoliki, myślałem żeby napisać znowu do supportu o zwiększenie do 6, ale jednak na 4 czuje max skupienie i zawsze mam czas na obejrzenie historii i porobienie notek.

Odpowiedz
Cytat

Przedłużenie w drodze wyjątku przyjęte ;)

To Twój challenge, więc sam musisz wiedzieć, czy dasz rady czy przedłużaniem czasy trwania sam się nie oszukujesz.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez CichyGrzmot
Przyjmujesz jakies sidebety ?:) Chytnie postawie, ze nie ugrasz :D

ugrać raczej nie ugra ale ładnie pociągnie :). Jeszcze zdobędzie liczne grono fanów.

GL!

Odpowiedz
Cytat

Jak tam zdrówko? Wyzdrowiałeś już na tyle, żeby nadal napierać? Czy robisz sobie kilka dni przerwy?

Odpowiedz
Cytat
ryhukox Autor wątku
ryhukox
Poker Player

Nadal póki co nie pograłem porządnie. Do tego dzisiaj lapek przestał mi się włączać, ale raz tak miałem i po 1 dniu odpoczynku z powrotem zaczął działać.
Na pewno wydłużeniem czasu nie czuję się oszukany, ponieważ czaleng miał głównie sprawić, żebym siedział na nl2 i wygrał sensowny hajs w miare krótkim czasie, kilka dni w te czy we wte to bez różnicy tak naprawde.

Odpowiedz
Cytat

Sprawdź sobie, czy Ci się komputer nie przegrzewa. Jeśli się na tym znasz, to najlepiej go rozkręć i przedmuchaj wszystkie kanały wentylacyjne. A jak się nie znasz, to może masz osobę, która by się tego podjęła. Opłaca się.

Odpowiedz
Cytat
Lonke777
PokerStrategist

Polecam programik CoreTemp do sprawdzenia temperatury

Odpowiedz
Cytat
maesky87
Oldschool Grinder

Powiem Ci, że komp tak mi się przegrzewał, że sam się wyłączał, a wspomniany wyżej Core Temp wskazywał co chwilę ponad 100 st. C rdzenia procesora. Kupiłem podkładkę chłodzącą - pomogło niewiele, aż w końcu nabyłem sprężone powietrze w sprayu, wdmuchałem przez wszystkie dostepne otwory (bez rozkręcania kompa) i pomogło - teraz temperatura znowu jest w normie :)

Odpowiedz
Cytat
Certh
Oldschool Grinder

Potwierdzam slowo kolegi powyzej!
Mialem ten sam problem, komp mi sie przegrzewal, zdarzylo mu sie nawet resetnac w trakcie sesji. Kupilem powietrze, przedmuchalem i hula jak nowy :D

Aha, nadaje sie tez nie najgorzej do czyszczenia klawiatury. ;)

Odpowiedz
Cytat
ryhukox Autor wątku
ryhukox
Poker Player

Już działa, wziął se kilka godzin urlopu po prostu :). Kiedyś sprawdzałem, zawsze 70 stopni było, ale poza tym że grzeje w nogi w niczym nie przeszkadza. Teraz se jeszcze podkładke z desek zbiłem, więc już w ogóle nie przeszkadza. Po za tym nie zamierzam nic inwestować w tą kupe złomu :P a sprężone powietrze to wole se wciągnąć.
Ostatnio miałem tryb spania od popoludnia do 22, dzisiaj wstałem o 4 i sie przestawiam o pół doby do przodu. Dzisiaj się wyśpie i jutro w końcu ponakurwiam całą noc. Czuje też, że ta przerwa dobrze mi zrobi.
Dzisiaj tylko 300 rąk pykłem, ale wiem że nie czuje się na siłach do gry. Do tego blefkaczują mnie po mistrzowsku

Spoiler

Poker Stars $0.01/$0.02 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2242901
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $3.14
SB: $2.00aBB: $2.47
Hero (UTG): $3.76
MP: $2.28
CO: $1.80

Pre Flop: ($0.03) Hero is UTG with 9 :diamond: T :diamond:
Hero raises to $0.08, 1 fold, CO calls $0.08, 3 folds

Flop: ($0.19) 3 :spade: K :diamond: 7 :heart: (2 players)
Hero bets $0.12, CO calls $0.12

Turn: ($0.43) 4 :spade: (2 players)
Hero checks, CO bets $0.16, Hero raises to $0.56, CO calls $0.40

River: ($1.55) K :club: (2 players)
Hero bets $1.04, CO calls $1.04 all in

Final Pot: $3.63
Hero shows 9 :diamond: T :diamond: (a pair of Kings)
CO shows 8 :spade: A :spade: (a pair of Kings - Ace kicker)
CO wins $3.50
(Rake: $0.13)

Odpowiedz
Cytat
prezesbk
PokerStrategist

dobry non showdown

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

Napisane przez wukaesiak
Jak zrobisz taki winrate to krzewiciele teorii, ze na nl5 ne da sie miec 5bb+/100 dostana zawalu :D

Nie zrobi 30bb/100.
I Ty o tym dobrze wiesz.

Odpowiedz
Cytat

Żebyś tylko później nie narzekał, jak Ci się laptop wyłączy podczas sesji i nie będzie chciał ponownie wystartować ;) Zakup sprężonego powietrza to niewielki wydatek, a kupa złomu przemieni się znowu w maszynkę do robienia pieniędzy ;)

Odpowiedz
Cytat

Jakiś wykres? Czy nastąpiło załamania formy, downswing i koniec marzeń?

Odpowiedz
Cytat
robal123
PokerStrategist

Wy i te wasze challenge 60bb/100h :)
Już jeden taki był ostatnio co miał zrobić 10bb/100 na nl10, bo niby niszczy ten limit. Nawet sie pozakładał z ludźmi na w sumie $200. Oczywiście przejebał, mimo ze wariancja dawała mu fory w postaci 20BI ponad EV.

Odpowiedz
Cytat
profek20
Poker Player

60bb/100 unreal

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

Chyba 99% blogów tak się kończy.

Najpierw wielkie nadzieje, które podsyca upswing...

A potem płacz, rozgoryczenie i martwa cisza...

Odpowiedz
Cytat

Panie ryhukox, co się dzieje? Zapadłeś się pod ziemię, czy inne kataklizmy Cię dosięgły? Jak widzisz, lud domaga się aktualizacji, a tu nic :(

Odpowiedz
Cytat
ryhukox Autor wątku
ryhukox
Poker Player

No zapadłem :P Miesiąc praktycznie nie grałem, sporo czasu neta nie miałem, albo coś innego wypadało, poza tym dół cały czas. Jak troche poklikałem to sporo spazzów, niciarnia i b/e jakieś 10k handów przez ten czas.

Ale wracam :) Dzisiaj zacząłem tygodniowy grind, zacząłem od zooma ale jakoś strasznie znitował od ostatniego, po południu/wieczorem w ogóle nie widzę sensu grać, za to koło 4 w nocy zaczyna się spora fisharnia. Teraz plan taki, żeby normalnie grać 12 stołów normalnych i kilka godzin w środku nocy 4 zooma, kiedy graczy na flopie jest 20%+.
Skoro to dział chalenge, to wymyśle se 100bi do niedzieli 23:59, licząc od dzisiaj od 00:00, w tej chwili nie wiem ile już mam, bo grałem od 20 wczoraj.

Już jeden taki był ostatnio co miał zrobić 10bb/100 na nl10, bo niby niszczy ten limit. Nawet sie pozakładał z ludźmi na w sumie $200. Oczywiście przejebał, mimo ze wariancja dawała mu fory w postaci 20BI ponad EV.

Widziałem, brakował mu ułamek bb/100 do wygrania.

Odpowiedz
Cytat